Jimmy’s verhaal

Na het afronden van zijn studie International Business and Languages besloot hij in 2017 naar Canada te verhuizen. Vlak voor zijn verhuizing bezocht hij een netwerk event. Hier ontmoette hij een Syrische vluchteling en luisterde naar zijn ingrijpende verhaal. En een paar dagen later was de samenwerking tussen deze twee mannen een feit. Maandenlang heeft Jimmy gependeld tussen Canada en Europa om een succesvol bedrijf op te bouwen. Momenteel woont hij weer in ons koude kikkerlandje.

TYKN

Jimmy zet zich met zijn bedrijf TYKN in voor het versnellen van humanitaire hulp. Dit doet hij met behulp van internationale zorgorganisaties. Het doel van de organisatie is om een systeem te creëren waar humanitaire hulp rechtstreeks naar de juiste mensen gaat. De juiste hulp bieden aan de juiste mensen is een wereldwijd probleem. Jimmy lost dit probleem op door blockchain technologie op de juiste manier in te zetten. TYKN zorgt ervoor dat bureaucratie wordt vermeden en het minder tijd en geld kost om mensen hulp te verschaffen. TYKN zet zich in voor zowel vluchtelingen, mensen in de zorg en de schuldsanering. Deze mensen worden geholpen doordat data van de mensen op één goed bewaakte plek verzameld worden.

Dus

Zoals Jimmy in eigen woorden vertelt: ‘Making Momenteel reist Jimmy  over de hele wereld om te spreken over hoe TYKN met behulp van blockchaintechnologie enorm veel mensen kan helpen. Op dit moment is TYKN actief in onder andere Oekraïne en Sint-Maarten. Het komende jaar worden grenzen verlegd en maken ze naam in landen als  Irak, Malari en Kenia. Ook heeft TYKN al veel prijzen mogen winnen zoals NRC Live Tech Talk Award, Partos Innovation Award en The Netherlands Chivas Venture Award.