Skip to main content

De 28-jarige Alexander Meijer besloot na 4 jaar werken het roer om te gooien. Tijdens zijn werk in managementconsultancy kwam hij erachter dat zijn hart ergens anders ligt: software development. Kortgeleden tekende hij zijn contract bij True Legends, zodat hij zijn ambities kan realiseren.

 

Wie is Alexander Meijer?

“Na de middelbare school wilde ik psychologie gaan studeren, want ik wilde weten hoe de mens in elkaar steekt. Tijdens mijn studie realiseerde ik me dat ik mijn kennis van psychologie concreet wilde toepassen, maar ik wilde geen therapeut worden. Om die reden ging ik aan het werk als management en HR-consultant, maar ik haalde er weinig voldoening uit. Als consultant ben je vaak 10% van je tijd bezig met het probleem oplossen, en 90% met het meekrijgen van mensen in die oplossing. Ik had het liever andersom gezien.

Ik ben altijd veel bezig geweest met computers, en kon al wat code schrijven. Toen ik me er serieus in verdiepte ontdekte ik echter pas hoeveel creativiteit je er in kwijt kan. Precies wat ik miste als consultant.

De beslissing om me om te scholen was toen snel gemaakt. Ik ging op zoek naar een bedrijf dat mij kon ondersteunen in mijn technische ontwikkeling. True Legends sprong eruit.

Waarom True Legends?

“True Legends heeft me de tijd en ruimte gegeven om me te ontwikkelen op technisch vlak. We hebben samen een plan opgesteld voor het leren van skills (o.a. java, angular en spring) en het behalen van de juiste certificaten.

Ook andere doelen en ambities krijgen aandacht. Ze bieden persoonlijke hulp en willen samen met mij targets vaststellen. Ik krijg nu de kans het werkveld te betreden en brede ervaring op te doen door voor verschillende opdrachtgevers te werken. Dit is precies wat ik nodig had en de hoofdreden waarom ik heb gekozen voor True Legends.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Op korte termijn wil ik mij focussen op het verbeteren van mijn technische vaardigheden op het gebied van software development. Het kan soms overweldigend zijn, omdat je nooit echt uitgeleerd bent. Aan de andere kant: je bent ook echt nooit uitgeleerd, dus je kan jezelf altijd blijven ontwikkelen. Ik heb nu plezier in mijn werk en weet dat ik de juiste beslissing heb gemaakt.”

Waar heb je het meest zin in?

“Om straks als ik bij een leuke opdracht zit, omringd te zijn door andere developers die om dezelfde dingen enthousiast zijn als ik. En natuurlijk om veel nieuwe technieken van hen te leren. Net zoals die quote: “If you’re the smartest person in the room… then you’re in the wrong room.” Voor het eerst in mijn leven kijk ik ernaar uit om de ‘domste’ persoon in de kamer te zijn!”

Wat zijn jouw tips voor andere Legends?

“Maak je niet te veel zorgen om een stap terug te doen – ook al begin je weer onderaan de ladder. Als je weet dat je niet op de juiste plek zit, kun je die switch beter nu doen dan over 5 jaar. De ‘perfecte’ baan bestaat waarschijnlijk niet en elke baan heeft zo zijn eigen problemen. Maar je kunt wel een baan vinden met problemen die je leuk vindt om op te lossen.”

 

Wil jij in Alexanders voetstappen treden? Check hier of jouw droom development vacature ertussen zit!

<<< Terug naar het overzicht