fbpx

Blog

Onze bloggers

Marthe Walter

Ik ben Marthe en ik ben freelance schrijver, spreker en trainer. In 2015 haalde ik mijn Bachelor in Human Resource Management. In 2017 ontdekte ik dat ik schrijven nóg leuker vind dan HRM’en en startte ik mijn eigen onderneming onder de naam van Marthe Maakt. Ik schrijf columns, opleidingen, blogs, ghostwriter stukken en interviews. Voornamelijk over (werk)geluk, (arbeids)relaties, ondernemerschap en life hacks; persoonlijk, eerlijk en een tikkeltje brutaal. In april 2020 verscheen mijn eerste managementboek 'Het DNA van ontwikkeling- de reisgids van organisatieontwikkeling' , dat ik schreef met Marc Oonk. Naast schrijven spreek ik in interactieve workshops over invloed nemen in je loopbaan. Ik vind het leuk om mensen te inspireren met mijn eigen verhaal én om ze te enthousiasmeren om maximaal invloed te pakken in hun carrière. Dit doe ik niet enkel in workshops en groepen maar ook in één op één sessies. Zo help ik mensen om hun werkwensen op een rijtje te krijgen én deze op een aantrekkelijke manier vorm te geven op LinkedIn. Ik word gelukkig van opdrachten waar ik mijn HRM-hart en creativiteit kan combineren.

Maud Kleuskens

Ik ben Maud en ik woon in Haarlem met mijn man en twee zoontjes. Het zijn échte jongens, dus er wordt hier thuis en buiten veel gespeeld en gerend! Bij True Legends werk ik als Chief Operations Officer. Daarnaast ben ik initiatiefnemer van Lady Legends. Lady Legends is een initiatief dat vrouwen verwelkomd in de IT, ook als ze daar nu nog niet de juiste opleiding voor gevolgd hebben. Ik vind het leuk om het beste uit mezelf én uit mijn collega's te halen. Persoonlijk én professioneel. Dat zie je terug in de gesprekken die ik voer met mijn collega's en in de trainingen die ik geef over persoonlijk leiderschap.

Loes Brouwer

Ik ben Loes. Freelance schrijver. Brabants warhoofd. Dromer en doener. Passie voor (uiteraard) schrijven, lezen, zingen, wandelen, lekker lang tafelen & borrelen met familie en vrienden en het allerbelangrijkst: Mijn gezin. Doelen voor 2020: Zoveel mogelijk schrijven en een opgeruimd huis. Ik weet het, dat laatste is bijna onhaalbaar met jonge kids, dus ik richt me vooral op het eerste doel.

Sanne Schaafsma

Ik ben Sanne. Ik ben frisseblikkenvanger bij Zeevanverandering. Ik ben gek op alles wat fris is. Zowel het frisse van de zee en de harde wind (op Terschelling), als dingen met een frisse blik bekijken: Wat kan er wél? Als toegepast psycholoog, voorstander van de positieve psychologie, en echte dagdromer, help ik mensen bij het ontdekken en uitbouwen van persoonlijke dromen. Met als missie: Lichtpuntjes bij mensen ontdekken en vergroten. Zodat mensen inzien: Het kan/Ik kan dit! Als enthousiaste creatieveling vang ik op diverse manieren frisse blikken: door te coachen, te trainen, te bloggen en online cursussen te geven. Nu vanuit Wormerveer, hopelijk binnenkort vanuit mijn eigen gedroomde schuur in Noorwegen!

Tess Walter

Mijn naam is Tess en ik werk als consultant voor een Amerikaans bedrijf dat expats van taaltraining voorziet. Ik woon sinds 2011 in Engeland, samen met mijn vriend Mike, mijn kat Simon en mijn hond Sam. In 2016 haalde ik mijn Bachelor in science en archeology aan de Bournemouth University. Sinds mijn emigratie naar Engeland werd ik regelmatig door vrienden en familie gevraagd om te helpen met het vertalen en editen van teksten. Sinds 2017 werk ik dan ook als freelancer, editor en vertaler. Eens per maand schrijf ik een blog voor True Legends, én houd ik me bezig met de Engelse vertalingen van de content.

Rina Vrutaal

Hi! Ik ben Rina, therapeut en in mijn praktijk help ik vrouwen om rigoureus het roer om te gooien. Vrouwen die graag een carrièreswitch willen realiseren, maar geen idéé hebben hoe ze dit aan moeten pakken. Herken jij dit? Je wilt graag een andere weg in slaan met je carrière of voor jezelf beginnen... Maar je hebt geen idéé waar of hoe je moet beginnen. Vaak word je overspoeld met gedachtes als ‘wie zit er nou op mij te wachten’, ‘er zijn er al zoveel van’, ‘straks vinden “ze” het niks wat ik doe’ en ‘wie ben ik om hier geld voor te vragen’. Ook vraag jij jezelf af of een leuke carrière of een bedrijf wel weggelegd is voor jou. Stiekem durf je niet te geloven dat dit haalbaar is voor jou. En je voelt je best wel overweldigd door wat er allemaal op je afkomt... Eigenlijk is wat je overall mist: sturing, richting en een concreet plan (oké, en een mentale cheerleader – want onzeker zijn en piekeren over jezelf, dat kun je als de beste!). Joehoeee, hier is je mentale cheerleader, praktische plannenmaker en creatieve sidekick! Ik zou het zo jammer vinden als jij – door al die kronkels in je kop – jouw gave plannen niet tot realisatie brengt. Jammer en onnodig! Want de wereld is groot en er is ruimte genoeg voor iedereen. Ook voor jouw plan. Hulp nodig bij het switchen van carrière? Laat het me weten! Ik denk graag met je mee.

Ginette Ploeger

Ik ben Ginette en, na bijna 10 jaar in Engeland gewoond te hebben, heb ik eindelijk mijn plek gevonden in Maartensdijk. Hier woon ik met mijn twee dwergpapegaaien. Deze deugnieten praten graag mee als ik aan de telefoon zit en moedigen mij aan wanneer ik op de piano of gitaar aan het oefenen ben. Ik hou me ook graag bezig met fotografie, lezen en het haken of breien van kleding en babydekentjes.Ik vind het wel altijd balen om de babydekentjes weg te geven, want ze zijn altijd zo leuk en comfortabel!

Linyola van Gool

Hi, ik ben Linyola. Een jongedame met een flinke dosis reislust en passie voor taal. Ik dans graag door het leven en met mijn passie voor koken is het altijd een feestje aan tafel. Ervaring staan boven bezitten en daar schrijf ik graag over. Ik hou van het lef in het leven, dus niet teveel denken maar gewoon doen!

Cansu Dengiz

Ik ben Cansu en ik ben werkzaam als UX researcher bij Knab- met een focus op innovatie. Ik ben gespecialiseerd in spraakgestuurde technologie en maakte o.a. voor de KRO-NCRV de eerste Nederlandse voice-applicatie “chefkok Binnenste Buiten” voor de Google Home. Mijn passie voor technologische veranderingen uit ik in mijn eigen podcast ‘Welcome to 2079’.

Sylvie van den Broeck

Hallo, ik ben Sylvie Van den broeck, millennial, authentieke creatieveling, hondenfluisteraar en blogger voor Lady Legends. Ik ben gek op geitjes en heb al namen bedacht voor al mijn toekomstige lammetjes. En een koe, of twee, als het kan. Thuis heb ik twee wormenboerderijen (https://stadswormerij.nl/zelf-aan-de-slag-diy/). Die produceren percolaat waar mijn plantjes dol op zijn. Ik studeerde beeldende kunsten in Antwerpen, Frankrijk en Italië. Ik hou er van om ideeën vorm te geven. In papier, steen, chocolade, kauwgom, … You name it! Het liefst van al gebruik ik woorden: die zijn zo heerlijk licht en buigzaam. Als ik schrijf vliegen de uren voorbij, vergeet ik te eten en bestaat de rest van de wereld voor even niet meer.

Jaimy Hendrickx

Hi! Jaimy Hendrickx hier. Vernoemd naar dé Jimmy Hendrix. Dat is super tof, maar ondanks dat noemt iedereen me toch James i.p.v. Jimmy. Misschien is dat maar goed ook, aangezien het bij mij ontbreekt van ook maar enige vorm van muzikaal talent…
Gelukkig heb ik andere talenten.
Zo kan ik praten als Brugman, heb ik een hoofd dat van ideeën overloopt en ben ik belachelijk goed in het spelletje Halli Galli. Dat is natuurlijk lang niet slecht, maar ik wil meer.
Ik wil meer leren, meer kunnen én vooral, doen.
Daarom heb ik mijn vertrouwde leventje als creatief copywriter achter mij gelaten. Nu heb ik alle ruimte om even te fladderen en op ontdekking te gaan.
Eens kijken waar ik zal landen ( en of er nog een verborgen talentje in me schuilt. Niet dat dat het doel is, maar het zou een leuke bonus zijn.)
De zoektocht is gestart, ik neem jullie graag mee in dit avontuur!