Skip to main content

Klikken of tikken met je pen, figuurtjes tekenen tijdens een vergadering, wiebelen op je stoel. Herkenbaar? Dit gedrag staat bekend als friemelen. Friemelen is een herkenbaar symptoom van een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, zoals ADHD of ADD. Daarnaast is het een bekende activiteit die we doen wanneer we worden afgeleid. In je eentje is dat niet zo erg, maar op kantoor kan het constante wiebel en gefriemel jouw collega’s flink afleiden. Fidget-speelgoed helpt de focus en prestaties te verbeteren. Volgens psychologen kun je ze gebruiken om verlichting te krijgen van of functioneel te zijn ondanks stress, angst, ADHD, of om friemelen te vervangen. In deze blog delen we de drie beste opties.

De fidget cube

De meerzijdige fidget cube, ofwel fidget-kubussen geven je alle opties van gecombineerde speelklei, pen en andere objecten. Dit fidget-speelgoed heeft veel verschillende zijden, met ieder een eigen fidget. Een knopje om te klikken, een joystick om te draaien, een wieltje om te friemelen en een andere textuur voor de afwisseling. De fidget-kubus is van alle markten thuis.  Een uitstekende eenmalige investering voor degenen die vaak friemelen. De kubus is klein en licht, waardoor ze ideaal zijn voor werknemers. Je kunt ze immers overal mee naartoe nemen! Let wel: sommige zijden van de kubus zijn niet geluidloos. Dus houd wel rekening met je collega’s.

De stressbal

Een ‘gouwe ouwe’: de stressbal! Stressballen zijn lang houdbaar, gemakkelijk op te bergen en vergen minimale inspanning. Je kunt ze gebruiken voor woedebeheersing of gewoon je emoties de vrije loop laten door fysieke inspanning. Ballen kunnen ook helpen de grijpkracht te vergroten of plezier te hebben met collega’s tijdens pauzes. Ze liggen makkelijk in de hand en zorgen er daarom voor dat je ondertussen nog gewoon je werk kunt doen.

De fidget spinner

Fidget-spinners werden in 2017 wereldwijd populair als speelgoed. Hun populariteit vervaagde net zo snel als het ontstond. Toch behouden ze hun positie als een van de beste friemelspeeltjes voor frequente friemelaars. Spinners maken je aanwezig en helpen je snel te herstellen van afleidingen, waardoor je prestaties op het werk verbeteren. Ze zijn daarnaast redelijk geruisloos en wederom klein en licht zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen.

 

Bron:https://yourmentalhealthpal.com/adhd-fidget-toys-to-boost-productivity-in-the-workplace/

<<< Terug naar het overzicht