Skip to main content

De wandeling tijdens de lunch. De flauwe grapjes bij de koffieautomaat. Het potje tafelvoetbal tussen de middag. Geef het maar toe: zo nu en dan mis je jouw collega’s. Natuurlijk spreek je elkaar nog op zoom en whatsapp, maar dat is toch net wat anders dan die gezellige informele momenten op kantoor. Daarom lees je in deze blog 3 tips om de online gezelligheid met je collega’s op te zoeken!

Duo Lingo

We kennen allemaal wel iemand die een vreemde taal op zijn bucketlist heeft staan. Eindelijk eens frans leren praten om in de zomervakantie je eigen croissantje bij de bakker af te halen. Spaans praten omdat je dan pas écht met die leuke spaanstalige zomerhits kan meezingen. Of gewoon simpelweg je Engels bijspijkeren omdat dat persoonlijk en professioneel nog wel eens van pas kan komen. Het kan allemaal met Duo Lingo. De gratis app waarmee je wel heel veel verschillende talen kunt leren! Je kunt, net als bij Facebook, LinkedIn of Instagram, vrienden worden met je vrienden of in dit geval: je collega’s! Daar zie je precies hoeveel punten je deze week scoorde en kun je elkaar uitdagen om de hoogste score binnen te slepen. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om dezelfde taal te leren, dan kun je elkaar straks begroeten in een andere taal, als we straks weer naar kantoor mogen.

Draw something

Draw something is een gratis app. Ook hier kun je connecten met vrienden en collega’s! Het doel van het spel is simpel: teken de opdracht na, verdien punten als iemand jouw tekening raad en raad de tekeningen van je tegenstander. Ontdek of er stiekem een tekentalent in jouw team zit. Je kunt moeilijke opdrachten tekenen om meer punten te verdienen. Maar je kunt het ook simpel houden en de makkelijke klusjes kiezen. Hoe meer punten je haalt, hoe meer tekenspullen je kunt kopen voor jouw online atelier. En hoe meer spullen je hebt… hoe beter je kunt tekenen! Tenzij je er niets van bakt, dan maakt de hoeveelheid potloden niets uit. Maar dan kun je in ieder geval nog hartelijk om elkaars tekeningen lachen!

Call Of Duty Warzone

Tot slot nog een spelletje voor de echte fanatiekelingen: Call Of Duty Warzone. Een spel dat aan het begin van de pandemie gratis gelanceerd werd en dat inmiddels veel gespeeld wordt. Je kunt het met je vrienden spelen, maar natuurlijk ook met jouw collega’s! Dit online schietspel laat de spanning stijgen als je met jouw team samenwerkt om het andere team uit te schakelen. Ondertussen verzamel je punten en wapens en word je een steeds betere soldaat. Het leuke aan dit spel? Als je een headset opzet kun je ook nog praten tijdens het spel! Zo heb je een leuke tijd én leer je ook nog eens om te multitasken en nog beter samen te werken. En dat is dan weer fijn op de werkvloer!

 

Bron: https://truelegends.nl/5-tips-voor-wat-online-gezelligheid-met-collegas/

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter

<<< Terug naar het overzicht