Skip to main content

Ging jij in de pauze ook tafelvoetballen met je collega’s? Of een kaartje leggen? Of even een blokje om lopen? Wat gezellig! Helaas kan dat nu even niet. Mis jij het stiekem ook? Niet getreurd. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om op afstand, en op een informele manier, met je collega’s in contact te blijven! Hierbij geef ik je 5 leuke tips om online de uitdaging met je collega’s aan te gaan!

1. Ouderwets een spelletje spelen

Denk aan Wordfeud of Words with friends: beide een spelletje dat veel lijkt op het bordspel Scrabble. Vind je Rummikuppen veel leuker? Gebruik dan de app Nummi. Ook de liefhebbers van Pictionary kunnen hun hart ophalen: Draw Something. En wat te denken van Keezen, Yahtzee en nog tig andere spellen? Dan is boardgamearena.com de place to be! Downloaden is niet nodig, je speelt rechtstreeks vanuit je webbrowser. Je hebt de keuze uit duizenden(!) spellen die je met collega’s (of alleen) kunt spelen. Give it a try!

2. Happening

De app is er al eventjes, maar is sinds kort in populariteit aan het toenemen. Je kunt er chatten met collega’s, een gezamenlijke agenda delen, maar ook Ranking the Stars spelen en een selfie wedstrijd houden!

3. De Slimste Mens

Kijk jij graag naar het tv-programma De Slimste Mens? Dan heb ik goed nieuws voor je: er is nu ook een app met dezelfde spellen als op tv. Durf jij het aan tegenover je collega’s?

4. Kahoot!

Je hebt er waarschijnlijk ooit wel eens van gehoord. Dit online quiz-platform wordt vaak gebruikt voor korte quizzen. Maar er blijkt ook een hele database te zijn voor wat langere quizzen. Hoe leuk is dat? Neem eens een kijkje en las een quiz-uurtje in met je collega’s.

5. FiveWords

Hou jij ook zo van 30 Seconds? Download dan FiveWords en speel met en tegen je collega’s. Een gezellig partyspel waarbij je binnen 30 seconden 5 woorden moet raden. Lachen gegarandeerd!

Houseparty

De app houseparty is enorm populair en een gigantisch succes. Ik werd er zelf door diverse mensen op gewezen: ‘die moet je echt downloaden!’ Hij had dan ook bijna in bovenstaand rijtje gestaan. Echter is er een grote kanttekening: het kan dan wel een gigantisch succes zijn, volgens experts is het ook gigantisch slecht voor je privacy. De app zou er flink met je data vandoor gaan, en niet alleen als je deze geopend hebt. Een ‘Trojaans paard voor je Privacy’, wordt het al genoemd. Mocht je het toch niet kennen: met Houseparty kun je met meerdere personen tegelijk beeldbellen én spelletjes doen.

Videolunchen

Natuurlijk hoef je niet altijd een spelletje te doen. Want wat dacht je ervan om met één of meerdere collega’s te videolunchen? Kun je toch nog samen eten en kletsen, al zit je niet met zijn allen in de kantine. Of je belt gewoon eens een collega op om lekker ouderwets even bij te kletsen, zonder andere fratsen!

 

Wil je altijd op de hoogte blijven van onze laatste blogs? Volg ons dan op LinkedIn.

Deze blog is geschreven door:

Loes Brouwer

<<< Terug naar het overzicht