Skip to main content

Trello is de gratis, eenvoudige en visuele manier om jouw projecten te beheren en dingen te organiseren. Of je nu op kantoor of thuis bent,  of ergens er tussenin: Trello laat je team altijd samenwerken en alles organiseren. Nieuwsgierig naar deze productiviteits-app? In deze blog lees je alles wat je altijd al wilde weten over Trello.

4 basiscomponenten met oneindige mogelijkheden

Vroeger had je een prikbord of een whiteboard, maar dat werkt niet zo handig als je allemaal vanuit een andere locatie werkt. Trello is een digitaal bord dat je vanaf een afstand kunt updaten. Een Trello-bord heeft vier basiscomponenten: een basismenu, borden, lijsten en kaarten.

Basismenu
Aan de rechterkant van je Trello Bord vind je het menu. Het menu is het controlecentrum van je bord. Vanuit hier beheer je de leden, de instellingen, filter je de kaarten en activeer je de Power-Ups. Ook kun je hier alle bord activiteiten inzien, zodat je precies weet wie waaraan gewerkt heeft.

Borden
Een bord is de plek waar je je informatie bijhoudt. Die informatie kan van alles zijn: een to-do lijst, een nieuwe blog, een project waaraan je werkt, of zelfs een vakantie die je plant. Het is als het ware de titel die je geeft aan de brokken informatie die je daaronder verzamelt.

Kaarten
Onder een bord verzamel je verschillende kaarten. Kaarten worden gebruikt om taken en ideeën weer te geven. Een kaart kan een activiteit zijn die gedaan moet worden, bijvoorbeeld een blog die geschreven moet worden. Het kan ook iets zijn wat niet vergeten mag worden, zoals bijvoorbeeld een beleid of briefing. Kaarten kunnen door erop te klikken op maat aangepast worden om allerlei nuttige informatie toe te voegen.

Lijsten
Door kaarten vanaf de start tot aan het einde over de lijsten heen te verschuiven, creëer je een werkproces of je gebruikt ze als een plek voor het verzamelen van ideeën en informatie. Het aantal lijsten dat je aan een bord kunt toevoegen is oneindig en je kunt ze structureren zoals jij dat wilt.

Functies in detail

Trello lijkt op het eerste oog simpel, en dat is precies wat het zo overzichtelijk maakt. Onder de motorkap schuilen nog een hoop functies die op afstand samenwerken nog gemakkelijker maken. Als je een kaart open klikt, vind je daar: kaartbeschrijvingen, opmerkingen en activiteiten, de toevoeg-optie. Je kunt verschillende dingen toevoegen aan een kaart: leden, checklists, vervaldata en bijlagen.

De voordelen van Trello

Trello is top! Je hoeft elkaar niets steeds te bellen of te mailen om informatie te ontvangen. Je kunt simpelweg elkaar taggen of een checklist toewijzen, en dan gaat de notificatie mail vanzelf. Trello is overzichtelijk en biedt de mogelijkheid om, mits je het goed bij werkt, altijd in een paar kliks te zien hoe het met de voortgang gesteld staat. En dan heb ik het alleen nog maar over de gratis functies! Als je de betaalde functies toevoegt dan is er nog veel meer mogelijk!

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter

<<< Terug naar het overzicht