Skip to main content

We hebben de afgelopen maanden allerlei thuiswerkplekken voorbij zien komen. Met een laptop op schoot op de bank tot een plekje aan de keukentafel. In sommige gevallen werd er ergens nog een bureau van zolder gevist en ontstond er in de keuken of de slaapkamer een heuse werkplek. Sommige mensen konden niet wachten om weer terug naar kantoor te gaan, anderen ontdekten dat thuiswerken ze juist goed afging! Of het nu voor vast of voor een dagje in de week is, een fijne thuiswerkplek is belangrijk voor jouw productiviteit én voor je gezondheid. Hoe creëer je ook in jouw stek een fijne werkplek? Dat lees je in deze blog.

Liever de vlog bekijken over het creëren van de perfecte thuiswerk stek? Of lees je liever verder? Scroll dan voorbij de video.

Mensen zijn net planten

We hebben, net als planten, water en licht nodig om scherp te blijven en onze energie op pijl te houden. Ga daarom niet in een donker hoekje zitten werken, maar kies een plek uit waar je lekker in het licht zit. Lukt dat niet? Overweeg dan om een blauw licht lamp aan te schaffen. Lichttherapie houdt jouw biologische klok bij de tijd, en dat zorgt ervoor dat je aan het eind van de dag ook weer lekker kunt slapen. Zet daarnaast een grote fles water in de buurt, zodat je niet vergeet om genoeg te drinken. Je hebt thuis immers niet die lieve collega’s die af en toe een drankje voor je neus neerplanten.

Zorg voor je brein

Als je de hele dag thuis zit, is de kans groot dat je meer eet dan dat je normaal deed. Je zit immers de hele dag vlakbij jouw voedselvoorraad, en weet heel goed wat voor lekkers er allemaal op je te wachten zit. #Coronakilo’s is niet voor niets een trending topic. Natuurlijk is het geen ramp om af en toe iets lekkers te pakken. Maar denk ook eens aan jouw brein! Wat je eet heeft namelijk invloed op jouw concentratie. Zo kun je in de ochtend blauwe bessen eten. Blauwe bessen zijn zo rijk aan polyfenolen dat je brein hierdoor beter functioneert. Zorg dus goed voor je brein, en dan zorgt jouw brein goed voor jou!

Een fijne plek

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: zorg voor een fijne werkplek. Een bureau waar je armen in een hoek van 90 graden op kunnen rusten. Een beeldscherm wat op ooghoogte staat, zodat je geen nekklachten krijgt. Een bureaustoel die jouw houding ondersteund en waarbij je met je voeten bij de grond kunt. Het is even een flinke investering (alhoewel er op marktplaats ook van alles tweedehands te verkrijgen is), maar het is de investering waard. Maak jij van jouw stek een fijne werkplek?

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter

<<< Terug naar het overzicht