Skip to main content

Hoe blijf je in verbinding met jouw collega’s? Op kantoor loop je regelmatig even bij elkaar binnen, maak je samen een wandeling tijdens de lunch, en tref je elkaar natuurlijk in een dagelijkse of wekelijkse vergadering. Hoe zorg je ervoor dat de band met je collega’s in tijden van Corona net zo sterk blijft? Je leest het in deze blog. 

Aanwezigheids check

Het kan natuurlijk lastig zijn om het persoonlijke met het professionele te combineren als je allemaal vanuit huis werkt. Als je elke vergadering zou beginnen met een korte persoonlijke update, ben je wellicht urenlang bezig. Gelukkig kan het ook sneller én effectiever door middel van een aanwezigheids check. Een aanwezigheids check gaat niet om het toetsen van de fysieke aanwezigheid van je collega’s, maar juist om het checken van de mentale aanwezigheid. Je geeft een antwoord op de vraag: in welke mate ben je vandaag aanwezig? Het antwoord bestaat uit een percentage én een korte toelichting. Bijvoorbeeld: vandaag ben ik voor 80% aanwezig, want ik ben vandaag verantwoordelijk voor het maken van de lunch en het uitlaten van de hond. Of: vandaag ben ik voor 60% aanwezig, want de kinderen hebben slecht geslapen en daardoor ben ik moe. Een korte update dus, met daarin een eerlijk verslag van jouw aanwezigheid van de dag.

Samen lunchen?

Fysiek samen lunchen zit er in tijden van Corona natuurlijk niet in. Maar een telefonische wandeling kan natuurlijk wel! Zo kun je een collega facetimen, of gewoon even bellen terwijl je buiten ‘samen’ een rondje loopt. Zo heb je tijd om niet alleen over het werk, maar ook over persoonlijke dingen te kletsen. Het zou daarnaast zomaar eens een fijne afwisseling kunnen zijn van wandelen met huis- of gezinsgenoten!

Gebruik de groepsapp

Naast de bovenstaande tips is het natuurlijk ook mogelijk om in tijden van Corona iets meer in Whatsapp te investeren. Spreek bijvoorbeeld af dat je om 5 uur allemaal een smiley stuurt die je gemoedstoestand vertegenwoordigd, of die iets zegt over jouw productiviteit van de dag. En zit je niet zo lekker in je vel, of zie je dat een andere collega niet helemaal in zijn of haar hum is? Bel elkaar dan even op. In de pauze of na het werk. Zo zorg je ervoor dat je met je collega’s in verbinding blijft, zelfs als je op afstand bent!

 

Meer blogs lezen over thuiswerken, zoals de online vrijdagmiddagborrel?

Wil je onze blogs altijd vers op je timeline ontvangen? Volg ons dan op LinkedIn.

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter