Skip to main content

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, wil je de perfecte match met maken met jouw nieuwe werkgever. Dat kan lastig zijn, zeker in de tijd van Corona en de beperkingen die dat met zich meebrengt. Hoe vind je niet enkel de baan maar ook het bedrijf van je dromen? Met behulp van een recruiter natuurlijk! In deze blog lees je de voordelen van het werken met recruiters.

Stop met swipen

Recruiters: de matchmakers van de arbeidsmarkt. Ze zijn op de hoogte van vraag én aanbod en doen hun best om deze twee met elkaar te verbinden. Deze matchmakers voorkomen dat je oneindig lang naar links en rechts swiped op LinkedIn en de website van de nationale vacaturebank. Zij doen dat namelijk voor jou! Recruiters verdiepen zich op dagelijkse basis in de arbeidsmarkt en weten precies waar je wat kunt halen. Daarnaast kennen ze de opdrachtgevers door en door. Ze kunnen je van alles vertellen over de organisatiestructuur en cultuur. Ze gaan vele stappen verder dan de standaard vacaturetekst die je vertelt je te verwelkomen in een diverse en gezellige werksfeer. Een recruiter vertelt wat je écht kunt verwachten en geeft een eerlijk advies over de potentiële match.

Tips en tricks

Recruiters kunnen je voorzien van vele tips en tricks die je kunt gebruiken tijdens jouw sollicitatiegesprek. Tips en tricks die aansluiten op het bedrijf waar jij solliciteert. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat je goed voorbereid in gesprek gaat. Een recruiter helpt je niet enkel met jouw sollicitatiegesprek, maar ook met jouw curriculum vitae, jouw persoonlijke pitch en als je het lief vraagt wellicht zelfs met jouw LinkedIn pagina. Wel zo handig als je goed voor de dag moet komen!

Je bent er als eerste bij

Sommige organisaties werken enkel met recruiters samen. Er zijn dus veel vacatures die helemaal niet online verschijnen. Als je met een recruiter werkt, weet je zeker dat je de baan van je dromen niet misloopt. Een recruiter is namelijk altijd op de hoogte! Deze matchmaker zoekt door terwijl jij jouw beste glimlach nog eens oefent in de spiegel. De recruiter wordt namelijk betaalt om een vacature te vervullen. Je kunt er dus zeker van zijn dat deze matchmaker zijn of haar uiterste best doet om een match te maken! Tot slot zijn recruiters ook nog eens heel goed voor jouw netwerk. Wie weet welke banen er in de toekomst nog voorbij komen? De recruiter!

 

Meer blogs over werk(geluk)? Lees bijvoorbeeld deze blog over waarom je werk moet doen waar je blij van wordt.

Deze blog is geschreven door:

Willem Bosch