Skip to main content

Wie werkt in de IT leert vooral van hun computer. Je zou bijna vergeten hoe het voelt om door de pagina’s van een écht boek te bladeren. Altijd blijven leren is in de wereld van IT erg belangrijk. En pssst…. Leren hoeft niet altijd online te gebeuren! In deze blog delen we drie boekentips van boeken die je als IT’er gelezen moet hebben.

Tip 1: Refactoring

Refactoring is een absoluut meesterwerk dat elke ontwikkelaar zeker moet lezen. Schrijver Fowler legt grondig uit hoe code snel rommelig kan worden wanneer het gaat om veel afhankelijkheden, datastructuren en taallimieten. Daarnaast biedt hij geweldige oplossingen om de code om te zetten in een beter leesbare versie. Het boek is als het ware een catalogus van refactoren die je kunt raadplegen wanneer je denkt dat je code een betere en meer solide vorm kan krijgen.

Tip 2:The phoenix-project

Het Phoenix-project geeft je een beter beeld van hoe grote bedrijven (zouden moeten) werken. Daarnaast helpt het om jouw kijk te veranderen op wat belangrijk is om een ​​team succesvol te maken met de code die je samen schrijft. Wie dit boek leest ziet hoe moeilijk het kan zijn om enorme teams te managen die van elkaar afhankelijk zijn. Daarnaast leer je ook hoe je de workflow van je bedrijf kunt maximaliseren met de filosofie van The Three Ways. Lezers leren niet alleen hoe ze hun eigen IT-organisatie kunnen verbeteren, ze zullen IT nooit meer op dezelfde manier bekijken.

Tip 3:The clean coder

In dit boek vind je een goede beschrijving van hoe een professionele ontwikkelaar zich zou moeten gedragen. Je leert welke gebieden er eigenlijk van invloed zijn op de dagelijkse routines van elke ontwikkelaar. Denk bijvoorbeeld aan een definitie van professionaliteit tot het geven van nuttige adviezen over hoe je consistente resultaten kunt behalen door aan een project te werken. Een boek dat de lezer helpt om richtlijnen te leren over hoe je professioneel kunt groeien in je carrière.

 

Bron: https://marcoghiani.com/blog/4-books-everyone-in-tech-should-read-and-why

<<< Terug naar het overzicht