Skip to main content

Wie geen fouten maakt, maakt meestal niets. Het is een bekende spreuk, maar in het tijdperk van automatische spellingcontrole en tools is hij misschien overbodig. Je hoeft in deze tijd geen spelfouten meer te maken. Met een simpele druk op de knop kan een computer jouw spelling gratis controleren. En wil je het nog professioneler aanpakken? Dan zijn er zelfs programma’s die dankzij AI gebaseerde technologie de stijl, toon, en typografie van je tekst bekijken en verbeteren. Een van die programma’s is LanguageTool. Lees in deze blog waarom spelling zo belangrijk is en hoe een tool zoals LanguageTool jou persoonlijk en professioneel kan helpen.

Haastige spoed is zelden goed

Een tekst met fouten geeft een slordig gevoel. Had de schrijver haast? Heeft hij of zij wel goed nagedacht? Hoe serieus kun je de boodschap in de tekst nog nemen als de schrijver niet eens de tijd neemt om ervoor te zorgen dat deze foutloos de deur uitgaat? Haastige spoed is zelden goed. Er zijn daadwerkelijk mensen die op basis van stijl en spelfouten voor eens en voor altijd van jouw radar verdwijnen. Ze zullen jouw toekomstige teksten niet meer lezen en jouw diensten en producten niet meer aanbevelen. En dat terwijl je met een paar minuten extra tijd gewoon een fatsoenlijke tekst kunt versturen.

Kiezen voor de concurrent

Een spel- of stijlfout kan ervoor zorgen dat je de lezer naar de concurrent stuurt. Is er iemand die eenzelfde kunstje kan, maar dan zonder spelfouten? Dan is de kans groot dat deze concullega het voordeel van de twijfel krijgt. Slechte spelling zorgt voor een slechte reputatie. We hoeven natuurlijk niet allemaal een natuurtalent te zijn. Je kunt spelling laten controleren door een computer, een collega, een vriend(in) of door een app zoals LanguageTool natuurlijk! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw teksten foutloos tentoon te stellen.

Slechte spelling is voor Starbucks

Al is je dienstverlening nog zo goed… Slechte spelling kan voor een slechte reputatie zorgen. Tenzij je Starbucks bent en er een sport van maakt om namen verkeerd te spellen, zodat klanten massaal een foto op hun social media gooien van jouw vers gemaakte drankje. In alle andere gevallen is slechte spelling een slechte reputatie. En dat moet je natuurlijk niet willen! Is taal niet helemaal jouw ding? Geen zorgen! Stijl en spelling checks kun je vandaag de dag het beste uitbesteden. Don’t be a fool, use LanguageTool!

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter