Je kon er de afgelopen weken niet omheen. Het heeft flink gestormd in Nederland. Alles wat los en niet goed vast zat, is met Dennis en Ciara weggewaaid. Een storm gaat gepaard met schade, vertraging op de weg en een hoop frustratie. Gevolgd door herstelwerk en, in sommige gevallen, het bouwen van een betere fundering. Bijvoorbeeld een nieuwe manager. Of een nieuwe richting voor een team, afdeling of de gehele organisatie.  Hoe overleef je een storm in jouw organisatie? Lees het in deze blog! 

Vasthouden 

Een storm in jouw organisatie is natuurlijk in de eerste instantie heel vervelend. Daarnaast is een storm een goede test om te checken wat er (niet) goed vastzit. Ook ontdek je met een storm wat er na enige turbulentie blijft staan. De fundering van een organisatie vind je terug in haar kernwaarden. Dat waar de organisatie echt voor staat. Kernwaarden vertellen je alles over hoe je met elkaar omgaat en waar je elkaar op kunt aanspreken. In de goede en minder goede zin. Het is als het ware een fundering waaraan je je kunt vasthouden als het even stormt. Dit zijn de kernwaarden van True Legends:

We are:

  • positive
  •  for real
  • pro’s
  • We get things done

Loslaten

Een storm laat zien wat stevig staat en brengt dat wat omwaait ter discussie. Een storm is een moment om scherpe vragen te stellen. Bijvoorbeeld: Is het tijd om ergens afscheid van te nemen? Dat kan van alles zijn: een werkwijze, een computerprogramma of zelfs een collega die toch niet helemaal op zijn/haar plek zat. Stormt het bij True Legends? Dan doen we alles wat nodig is om vooruit te komen en de nieuwe doelen te bereiken. Verliezen doen we nooit, we winnen of we leren!

Bouwen

Na de storm is het tijd om weer te bouwen. Check wat er nog op de juiste plek staat en wat er misschien wat extra versteviging nodig heeft. Ontdek de nieuwe ruimte die de storm heeft vrijgemaakt. Neem een moment om te bedenken wat je daar wilt bouwen. Ga je terug naar hoe het was of is het tijd voor iets nieuws? Neem de tijd en bouw een stevige fundering. Zo zorg je dat je sterk staat bij een volgende storm. En onthoud: soms is een storm zo slecht nog niet!