Skip to main content

Iedereen die de afgelopen jaren ooit op zoek was naar een nieuwe baan weet dat dat niet gemakkelijk is. Wie vandaag de dag op zoek is naar een baan als recruiter treft op indeed zo’n 18.536 vacatures aan. Vind daar maar eens de baan tussen bij de organisatie van jouw dromen!

Waar je vroeger in de krant moest zoeken of fysiek langs een bedrijf moest lopen om te vragen naar vacatures, kan dat vandaag de dag gewoon online. Het internet is natuurlijk een prachtige plek om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Maar de gigantische hoeveelheid aan mogelijkheden kan overweldigend zijn… Hoe weet je dat de baan die op internet zo mooi lijkt ook aansluit bij de wensen die jij hebt op het gebied van cultuur en arbeidsvoorwaarden? Lees daarom drie tips om dichterbij huis te zoeken!

Baan in eigen bedrijf

Als je in een wat groter bedrijf werkt zou het zomaar kunnen dat jouw droombaan dichterbij is dan je denkt. Wanneer je ontevreden bent in je huidige baan heb je de neiging om ver buiten de huidige organisatie te zoeken. Daarmee zou je een geweldige kans mis kunnen lopen. Misschien zit er een paar deuren, verdiepingen of vestigingen verderop wel een ontzettend leuke baan voor jou bij!

Vergeet je netwerk niet

Wie denkt dat leuke banen enkel op het internet te vinden zijn, die heeft het mis! Het komt regelmatig voor dat er fysiek al een functie vrijkomt, terwijl deze op het wereldwijde web nog niet te vinden is. Neem daarom eens een kijkje in jouw netwerk en denk daarmee ook buiten de kaders van LinkedIn. Vraag eens rond op een verjaardag of er iemand nog een leuke baan weet. Het zou zomaar kunnen dat jouw nieuwe functie zich in jouw eerste- of tweedelijns netwerk bevindt.

Sta open voor iets nieuws

Wees tot slot niet bang om buiten de bekende kaders te denken. Kijk eens in een andere sector of een andere stad en laat je verrassen door de mogelijkheden die daar zijn. Ga eens daadwerkelijk met mensen in gesprek over hun functie en hoe blij ze daarmee zijn. En onthoud: jouw baan is dichterbij dan je denkt!

<<< Terug naar het overzicht