Skip to main content

Wie denkt dat werk en hobby’s niets met elkaar te maken hebben, heeft het mis. Niet vreemd dus dat er op het gemiddelde sollicitatiegesprek altijd even naar jouw hobby’s wordt gevraagd. De meeste mensen hebben er zelfs een alinea in hun c.v. aan gewijd. Hoe kunnen hobby’s jou helpen op het werk? Dat lees je in deze blog.

Balans en batterijen

Allereerst zijn hobby’s belangrijk omdat ze je de kans geven om te ontladen. Even lekker tegen een bal aan slaan of schoppen doet een mens goed. En als dat niet je ding is, kun je ook even bijkomen met een lekkere lange wandeling, een goede serie, of een boeiend boek. Dankzij jouw hobby’s laad je jouw mentale en fysieke batterij weer op. Dit draagt bij aan de balans tussen werk en privé.

Heel veel vaardigheden

Zoals je in onze blogserie Grow in gaming kon lezen, is de kans groot dat je met een hobby ontzettend veel vaardigheden leert die je goed kunt gebruiken op de werkvloer. Oké, wellicht zie je nu de link nog niet tussen jouw voetbalvaardigheden en een goede vergadering. Maar kijk eens verder! Samenwerken, doelen stellen, doorzettingsvermogen … Die komen toch maar goed van pas, zowel op de werkvloer als op het sportveld.

Hoe jouw hobby je kan helpen

De verschillende vaardigheden die je traint dankzij jouw hobby kunnen je dus helpen op de werkvloer. Geen gek idee dus om het gesprek erover aan te gaan met jouw collega’s of jouw leidinggevende. Laat zien wat je kunt, en welke vaardigheden in jouw huidige positie misschien nog onbenut worden. De volgende keer dat er een nieuw project op je pad komt, kun je ervoor kiezen om taken toe te eigen op basis van jouw hele skills set en niet alleen op basis van jouw huidige functieomschrijving.

 

 Bron: https://www.lady-leadership.com/blog/how-your-hobbies-can-help-you-at-work

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter

<<< Terug naar het overzicht