Skip to main content

Door de lockdown zitten we massaal meer thuis dan gebruikelijk. Sportscholen zijn gesloten en er is een avondklok ingegaan. Veel activiteiten die we voorheen deden zijn tijdelijk niet meer mogelijk. Maar er is één ding wat je altijd thuis kunt doen! Het is gratis, gezond én super leuk. Ik heb het over sporten.

Sporten kan ook zonder sportschool

Bezoek jij normaal gesproken vaak de sportschool? Ga dan thuis lekker verder. Je kunt erg veel met een stel gewichtjes en een workout-matje. Ben jij iemand die nooit veel gesport heeft? Wellicht omdat je er niet veel tijd voor had? Tijdens de lockdown zijn er zeeën van tijd. Pak dus je kans om fit te worden, of in elk geval fitter dan je nu bent.

Vind de work-out die bij jou past

Ben je (net als ik) geen fan van fitness, ga dan op zoek naar een workout die bij je past. Het fijne van internet is dat je werkelijk alles op kunt zoeken. Je kunt lezen over je favoriete sport of workout via google. Je kunt je opgeven om online lessen te volgen van een professional. Of je kunt op YouTube video’s vinden van… letterlijk alles wat je maar wil. Persoonlijk ben ik een fan van pilates al heb ik er nooit lessen voor gevolgd. Ik pak mijn macbook erbij en typ op YouTube in welke workout ik wil doen. Of je nu een uur hard wil zweten of kiest voor een 10 minuten durende stretch routine. Het is allemaal te vinden!

Work-out tijdens de werkdag

Die 10 minuten durende stretch routine kun je trouwens ook gedurende je werkdag even meepakken. Neem korte pauzes en beweeg je lichaam. Tenzij je lekker wil dansen heb je ook niet veel ruimte nodig om thuis te sporten. Een plek waar je rechtop kan staan en een workout matje kan neerleggen is voldoende. Dus of je nu wil dansen, fitnessen, pilates wil doen of van alles wat. Het is allemaal mogelijk. Laat je niet ontmoedigen omdat de sportscholen dicht zijn, of omdat je voor 9 uur thuis moet zijn van je rondje hardlopen. You can do it!

Deze blog is geschreven door:

Suzanne Mechielsen