Skip to main content

Ik denk dat ik me nog nooit zo stierlijk verveelde als tijdens deze lockdown. In 2020 hoopten we dat het virus snel zou vertrekken. Vol goede moed probeerden we te puzzelen, wandelen, lezen, uitgebreid te koken, een nieuwe taal te leren en vooral om vol te houden. Inmiddels is duidelijk dat Corona voorlopig nog niet klaar is. Tijd dus voor wat nieuwe lol tijdens deze lockdown. Ik vond mijn heil in de Nintendo Switch. In deze blog lees je hoe dat ging.

Kijken, kijken en niet kopen

Oh wat hebben we lang getwijfeld: to Switch or nor to Switch? We hadden immers al een Xbox én een playstation… En het is natuurlijk ook een flinke financiële investering. Maargoed… Dat geld gaat nu toch nergens heen! Reizen kunnen we niet, een nieuwe garderobe aanschaffen is zinloos want let’s be honest: in lockdown is elke dag pyjamadag. We verkochten de bijna bejaarde Xbox 360 voor 50 euri (ka ching!) en besloten om de sprong naar de switch te wagen.

Samen switchen

Voor iedereen die nieuw is met Nintendo Switch: De switch is een spelcomputer voor thuis en onderweg. Maar oké voor thuis dus, want we gaan nog steeds nergens heen. Je kunt gamen op het scherm, maar ook via de dock naar de televisie. De controller heet een joy con. En je kunt hem op verschillende manieren gebruiken. In een wiel (handig voor Mario Kart), als op zichzelf staande controller (inclusief handig polsbandje), en als ‘’gewone’’ controller door middel van de joy con houder. Je kunt alleen spelen maar ook in een lokale coop of online.

Begin de dag met een dansje

Ondanks dat mijn vriend in de veronderstelling was de Switch vooral voor racegames te gebruiken (‘Ik ga écht niet in de woonkamer dansen! Dat doe je maar alleen’), is hij vandaag de dag helemaal om. We vermaken ons met de klassieke racespellen, Adventure games zoals Rayman en Lovers in a dangerous spacetime, en vooral met Just Dance en Zumba burn it up. Met de Nintendo Switch is er altijd wel een nieuw spelletje te spelen, samen of alleen. Ja, het is een flinke investering. Maar dat is het zeker waard! Ben je op zoek naar wat lol tijdens de lockdown? Dan zou een Nintendo Switch het antwoord kunnen zijn!

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter

<<< Terug naar het overzicht