Skip to main content

Waar de een na Halloween zijn pompoenen onmiddellijk verruilde voor een kerstboom en ontzettend vrolijk wordt van dit seizoen, kan de ander niet wachten tot de lente weer begint. Wie gevoelig is voor Seasonal depression heeft er ieder jaar last van en dat kan ontzettend vervelend zijn. Het is moeilijker om uit bed te komen, je bent laag in je energie en je humeur is ook niet iets om over naar huis te schrijven. Gelukkig zijn er gadgets die je kunnen helpen om dit jaar de herfstdip en de winterblues te verslaan. Lees erover in deze blog.

Wake up wekker

We kunnen er helaas niet voor zorgen dat de zon iets langer blijft plakken, daarvoor zul je gewoon geduldig op het volgende seizoen moeten wachten. Maar een wake up light is the next best thing. Deze speciale wekker simuleert de zonsopgang én zonsondergang. De lamp houdt als het ware jouw biologische klok voor de gek, waardoor het een stuk makkelijker wordt om uit bed te komen en naar bed te gaan. Het is veel prettiger opstaan dan het blauwe licht van je telefoon en de meeste wake up lights komen ook nog met fijne natuurgeluiden zoals zingende vogels, tjirpende krekels of zachte golven.

Daglicht lamp

Wakker worden met een wake up light is natuurlijk hartstikke fijn, maar als je daarna toch naar buiten moet in het donker kan die winterblues je toch weer te pakken krijgen… Precies daarom is er een daglicht lamp. Een lamp of scherm dat je simpelweg op je bureau kunt zetten om jou ook gedurende de dag in het zonnetje te zetten. Dankzij deze lamp blijf je alert en onderdruk je het slaaphormoon melatonine dat je lichaam aanmaakt wanneer het donker is.

Wandel met een app

Je kunt de zon dus prima nabootsen met een lamp, maar het werkt natuurlijk alsnog het beste om zoveel mogelijk naar buiten te gaan als de zon zelf schijnt. Lastig voor wie fulltime op kantoor werkt, maar niet onmogelijk! Stel bijvoorbeeld voor om een vergadering al wandelend te doen of ga in de lunchpauze naar buiten met jouw boterham. Je kunt jouw collega’s inspireren om ook de zon op te zoeken door middel van bijvoorbeeld de wandelapp Ommetje, die tijdens de pandemie al razend populair werd. De app geeft je allerlei leuke feitjes over jouw brein en jouw gezondheid en het laat je zien hoeveel je al gewandeld hebt.

Heb jij nog een leuke tip voor de winterblues of herfstdip? Laat het ons weten op LinkedIn!

Bron: https://www.uswitch.com/mobiles/features/6-gadgets-to-help-banish-the-winter-blues/