Skip to main content

Langzaam maar zeker verdwijnen de COVID maatregelen. We zien steeds minder mondkapjes, hoeven niet voor ieder event meer te testen en we mogen langzaam maar zeker weer terug naar kantoor. Ondanks dat dat een paar jaar geleden de normaalste zaak van de wereld was, kan het vandaag de dag als een wereld van verschil voelen. In deze blog lees je hoe je kunt omgaan met steeds minder maatregelen en hoe je ervoor zorgt dat de overgang naar ‘het normale leven’ zo soepel mogelijk verloopt.  

Tip 1: In gesprek met collega’s

Niet iedereen staat te springen om weer terug naar kantoor te gaan. We schreven er al eerder een blog over. Daarom is het belangrijk dat je met jouw collega’s in gesprek gaat, zodat je weet waar iedereen staat. Deel hoe jij je voelt over het terugkomen naar kantoor en vraag jouw collega’s naar hun bevindingen. Sta je te springen, zie je er tegenop, of zit je ergens in het midden? Als je weet hoe jij en jouw team zich voelen op kantoor na COVID, kun je elkaar de ruimte geven om met de verandering om te gaan.

Tip 2: Let op prikkels en productiviteit

We hoeven je vast niet uit te leggen dat de hoeveelheid prikkels in de gemiddelde kantoortuin groter is dan op een thuiswerkplek (al zijn er natuurlijk de uitzonderingen van kleine kinderen en drukke huisdieren). De hoeveelheid prikkels kan overweldigend zijn. Het is verleidelijk om je te laten afleiden door kletsende collega’s, luidruchtige koffieautomaten en alles wat er om je heen gebeurt. Niet vreemd dat jouw productiviteit misschien even een dipje heeft. Blijf daarom bewust van de invloed van prikkels op jouw productiviteit. Je wilt immers geen stress van to do lijstjes die je maar niet kunt afstrepen omdat je zo bent afgeleid. Is het even teveel voor je? Kijk dan of je een meer rustige werkplek kunt vinden, of experimenteer met een noise cancelling koptelefoon.

Tip 3: Kantoor kan leren van COVID

Iedereen die thuis de verantwoordelijkheid had om een eigen kantoor te creëren heeft iets geleerd over hun productiviteit. Of het nu gaat om welke achtergrondmuziek het beste in je naar boven brengt, of op welke tijden jouw middagdip zich aankondigt. Zonde om de geleerde lessen overboord te gooien. Onderzoek daarom wat je van jouw thuiswerk tips kunt delen met jouw collega’s en/of voor jezelf kunt implementeren op kantoor. En onthoud: goed voorbeeld doet volgen!

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter

<<< Terug naar het overzicht