Skip to main content

Heb jij al gehoord van The Laptop Lifestyle? Misschien werk je op een kantoor en droom je van werken vanuit huis. Deze lockdown zou wel eens de perfecte tijd kunnen zijn om te ontdekken of The Laptop Lifestyle iets voor jou is! The Laptop Lifestyle betekent simpel gezegd dat je werkt vanaf je laptop. Je bent locatieonafhankelijk en klinkt dat niet heerlijk? Dit is de perfecte tijd om uit te vinden of het bij jou past zodat je, wanneer het weer mogelijk is, misschien wel kan werken vanuit een heerlijk vakantieoord in Spanje bijvoorbeeld! Laat mij je uitleggen wat er zo fijn is aan werk waarbij je enkel een laptop nodig hebt. Maar pas op, er zijn ook een aantal valkuilen waar je niet in wil belanden!

De voordelen van The Laptop Lifestyle

  • Je bent niet plaatsgebonden en kunt werken waar je maar wilt. Erg fijn wanneer je eens wil werken aan de keukentafel of bijvoorbeeld buiten op een bankje bij jou in de buurt, met uitzicht over het water. Wellicht vind je hier wel een nieuwe bron van inspiratie!
  • Je hebt minder of geen reistijd en kosten. Dat betekent dat je lekker wat langer in bed kunt blijven liggen en wie vindt dit nu geen positief punt?
  • Je wordt minder afgeleid door collega’s om je heen en je bent daardoor productiever.
  • Trek lekker aan waar je zin in hebt! Je hoeft niet in een net pak of mooie blouse achter je laptop te zitten. Let hier wel even op wanneer je een Zoom Call hebt natuurlijk!
  • Je kunt, in sommige gevallen, jouw eigen werktijden bepalen. Geen ochtendmens? Lekker laat beginnen! Zolang je goede afspraken maakt over deadlines en resultaten is er van alles mogelijk.

De nadelen van The Laptop Lifestyle

  • Op kantoor houdt je werkgever rekening met ergonomische aspecten. Denk bijvoorbeeld aan een goede stoel, een juist afgesteld bureau en ventilatie van de ruimte. Wanneer je niet op kantoor werkt, moet je zelf zorgen voor de optimalisering van je werkplek. Denk hier niet te licht over, het is erg belangrijk voor je lichaam en geest! (Bekijk deze tips om een ergonomische werkplek te creëren:https://www.health2work.nl/blog/ergonomische-werkomgeving-de-ideale-werkplek)
  • Het is erg verleidelijk om vanuit je bed te werken. Je hebt immers enkel je laptop nodig. Doe dit niet! Het is zeer slecht voor je houding en als je in bed werkt associeert je brein je bed met werken en kan je na verloop van tijd slaapproblemen ervaren. Dat is natuurlijk niet iets waarop je zit te wachten.
  • Je zult je favoriete collega’s missen. Maar laat deze ‘con’ niet te zwaar wegen, jouw laptop heeft vast een camera en microfoon zodat je elkaar kunt blijven zien, ook al werk je niet op kantoor!

Lijkt The Laptop Lifestyle iets voor jou?

Nu je de voor- en nadelen van The Laptop Lifestyle hebt gelezen, kun je er mee experimenteren! Wellicht kun je eens babbelen met je werkgever en de positieve aspecten voorleggen (al moet je dan wellicht het vakantieoord nog even achterwege laten). Oefen een dagje aan de eettafel, aan het keukenblad, in de woonkamer, in je luie stoel of misschien zelfs op de slaapkamer (maar niet vanuit bed natuurlijk). Ben je een buitenmens? Probeer ook eens te werken vanuit je tuin of balkon! Neem een heerlijk dekentje mee en een warme chocolademelk. Onderzoek nu of The Laptop Lifestyle wat voor je is, en wie weet waar jij straks werkt als deze pandemie eindelijk vertrekt!

 

Bron: https://laptoplifestyle.nl/wat-is-de-laptoplifestyle/?gclid=CjwKCAiAt9z-BRBCEiwA_bWv-Lj8BUI1X45OwKKIVWwpi9X3LvheSJTL2ln-r2607V7N1vX13jdyYhoCx2kQAvD_BwE

Deze blog is geschreven door:

Suzanne Mechielsen