Skip to main content

In het kort: OutSystems is een nieuw innovatief applicatieplatform waarmee je op hoog tempo responsieve applicaties maakt. Het mooie aan het platform is dat het heel makkelijk is om het te integreren met bestaande systemen. Hun missie? Om ieder bedrijf te innoveren met de kracht van software. In deze blog lees je hoe zij deze missie volbrengen. 

Waar komt OutSystems ineens vandaan?

Het platform komt uit een nieuwe stroming low-code platformen. Een low-code platform is een platform waarvoor je weinig programmeerkennis nodig hebt om zelf een applicatie te kunnen bouwen. Hiermee wordt een brug geslagen tussen business en IT, en kunnen mensen zonder harde programmeerkennis ook aan de slag met het bouwen van een mooie app.

De voordelen: snelheid

Het is als OutSystems developer mogelijk om razendsnel een visuele applicatie neer te zetten. Waar het eerst nog zeker acht maanden en zeven developers kostte om een applicatie te realiseren, is dat met OutSystems binnen anderhalve maand en met twee developers zo gepiept!

Flexibel met andere systemen

​​Nu weten we dat het overstappen op een ander systeem in een bedrijf met een ander bestaand systeem best een hele klus is. OutSystems is zo opgezet dat het als het ware kan samenwerken met andere bestaande systemen. Zo kan je het bijvoorbeeld gebruiken voor de frontend om zo te communiceren met bestaande backend systemen.

Responsiveness

Tegenwoordig is bij het maken van een website, applicatie of online programma responsiveness een belangrijk speerpunt. Als je als website of app serieus genomen wil worden, moet jouw product goed werken op zowel een desktop, telefoon en een tablet. Binnen OutSystems is het mogelijk om met standaard designs te werken die meteen volledig responsief zijn.

Veiligheid

In een tijd van regelmatige datalekken en cyberaanvallen is veiligheid misschien wel de belangrijkste pijler voor een developmentplatform. OutSystems beschikt dan ook over ingebouwde security. Hierdoor hoef je als developer naast het leggen van je creatieve ei niet meer na te denken over de veiligheid van je product. Let wel: OutSystems dekt alleen de eerste risico’s. Het veiligheidssysteem staat niet voor honderd procent garant voor de beveiliging van je (web)applicatie.

 

Bron/Meer weten over OutSystems? Neem een kijkje op de website: https://www.outsystems.com/platform/

Ben je enthousiast en wil je hiermee aan de slag? Volg ons OutSystems traineeship!

Deze blog is geschreven door:

Rosa Heit