Skip to main content

Deze corona tijden hebben ervoor gezorgd dat mensen, waar ze kunnen natuurlijk, tegenwoordig zo veel mogelijk vanuit huis werken. Misschien vind je dat tof, lekker geen commute. Gewoon je bed uitrollen, laptop aan, kopje koffie erbij. Maar krijg je jouw dagelijkse taken wel af? Heb je nog wel een overzicht over wat er gedaan moet worden, nu je thuisleven en je werkleven zo dicht bij elkaar zitten? Wellicht worstel je met het afmaken van al je taken. Hoe kan je orde scheppen in alles wat er op jouw bordje ligt? Dat lees je in deze blog!

De consequenties van Corona

Zoals veel mensen liet de corona crisis mij ook niet met rust. Eind september 2020 verloor ik mijn vaste baan. Daar ging mijn structuur, mijn dagbesteding, en het gros van mijn inkomen! Dat was even slikken. Ik had wel een spaarpotje, maar daar zat zeker niet genoeg in om lange tijd van rond te komen. Solliciteren is normaal al niet mijn favoriete bezigheid, maar zeker in een pandemie, en in mijn geval ook nog Brexit, was het verschrikkelijk. Ik solliciteerde me een ons, maar was tegelijkertijd ook mentaal uitgeput. Ik kon door de bomen van sollicitaties het bos van mijn leven niet meer zien. Mijn dagen bestonden uit te lang in bed blijven liggen, sollicitaties versturen, en bankhangen.

Frustreren en solliciteren

Terwijl ik enerzijds nog het verliezen van mijn baan aan het verwerken was, was ik anderzijds druk met solliciteren. Omdat de druk om een nieuwe baan te vinden in tijden van pandemie hoog was, solliciteerde ik een hele hoop. Daardoor raakte ik al snel het overzicht kwijt. Totdat een vriendin mij een nieuw type planner aanraadde. Ik zet normaal alles in mijn smartphone, en was niet van de fysieke write it down agenda’s. Maar deze planner was volgens mijn vriendin een game changer. Productivity planner ‘’Inspire Now Journal’’ zou mijn leven veranderen.

SMART is zo slecht nog niet

De productiviteit planner start met een inspirerende tekst over waarom doelen stellen zo belangrijk is. Het stellen van doelen helpt je om te denken over hoe jouw ideale leven eruit ziet. De planner nodigt je uit om lange- en korte termijn doelen te stellen. Doelen stellen gebeurt altijd Specifiek, Meetbaar, Actueel, Relevant en Tijdsgebonden. De planner beweegt van jaar doelen, naar week doelen, naar dag doelen. Er is de mogelijkheid om gewoontes te trainen, wekelijks te reflecteren én om elke dag iets te noteren waar je dankbaar voor bent. Daarnaast is er plek voor ochtend en avondroutines, boodschappenlijstjes, projectoverzichten, bucketlists voor boeken, reizen en films en beloningssystemen. Voor het eerst in een lange tijd vind ik mijn overzicht terug. Ook vind ik niet veel later een nieuwe baan en deed ik deze planner natuurlijk cadeau aan vrienden en familie! Werken productiviteit planners nu echt? Ja!

 

Bron: https://inspirenowdaily.co.uk/

Deze blog is geschreven door:

Tess Walter

Tess Walter