Skip to main content

Kerst is voor veel mensen een drukke tijd. Cadeautjes, kerstdiners, familie en voor sommige mensen komt daar ook nog de drukte op de werkvloer bij. Afhankelijk van de sector waarin je werkt, is kerst een stressvolle of juist een saaie periode. In deze blog geven we je drie tips om je voor te bereiden op een drukke kerstperiode op het werk. Heb je zelf nog een goede tip? Laat hem dan achter op onze LinkedIn pagina.

Tip 1: Bereid je voor

De kerstdrukte komt meestal niet zomaar uit de lucht vallen. Dat geef je dus wat tijd om jezelf erop voor te bereiden. Kijk eens kritisch naar jouw agenda en focus je op de punten die echt een prioriteit zijn. Vanaf december is het namelijk helemaal geoorloofd om met elkaar af te spreken dat de laatste updates over ‘project x’ in het nieuwe jaar volgen. Maak ruimte in jouw agenda voor de drukke kerstperiode. Zo ben je goed voorbereid op jouw tijdelijke kerst agenda.

Tip 2: Geef je grenzen aan

In drukke periodes is het belangrijk om gezonde grenzen aan te geven. Ben je normaal iemand die zich bemoeit met de feestcommissie, het verzorgen van de kantoorplanten en andere leuke extra’s zoals projectgroepen of collega’s feedback geven op hun werk? Dan is dit hét moment om kritisch te kijken naar of je daar nu tijd voor hebt. Zeg niet zomaar ja, en kijk eerst in jouw agenda of iets ook daadwerkelijk past. De kans is groot dat je in de decembermaanden iets minder extra’s oppakt en dat is oké!

Tip 3: Vraag op tijd om hulp

Zelfs met gezonde grenzen en een goede voorbereiding kan het voorkomen dat de werkdruk alsnog hoog oploopt. Ben niet bang om om hulp te vragen en ook in de kerstperiode jouw grenzen aan te geven. Sommige bedrijven maken in drukke maanden gebruik van seizoenspersoneel of andere vormen van extra handjes. Zorg ervoor dat je niet overwerkt raakt en trek op tijd aan de bel als het jou teveel wordt.

<<< Terug naar het overzicht