Skip to main content

Stel je voor: jouw manager roept je op een vrijdagmiddag op zijn kantoor. Je krijgt een geweldige promotie aangeboden! Het voorstel ligt al helemaal klaar en je mag het mee naar huis nemen, bekijken in het weekend en op maandag met je definitieve besluit komen. De baas heeft het liefste dat je volgende week al begint in jouw nieuwe functie. Bij thuiskomst heeft ook jouw partner goed nieuws: jullie hebben een reis gewonnen in de loterij! Je kunt echter maar een optie kiezen… Wat zou je doen?

Kernwaarden als kompas

Wie denkt dat iedereen voor de gratis reis gaat heeft het mis! Het besluit heeft alles te maken met jouw kernwaarden. Jouw kernwaarden zijn als het ware een persoonlijk kompas. Ze zorgen ervoor dat iets goed of juist niet goed voelt en ze dienen als fundering om besluiten op te bouwen. Is avontuur een van jouw kernwaarden? Dan is de kans groot dat je er geen seconde over na hoeft te denken en alvast je koffer pakt voor jouw wereldreis. Staat ambitie bij jou echter hoog in het vaandel? Dan is het vanzelfsprekend dat je jouw reisticket aan een ander geeft en ja zegt op de promotie.

Ken je kernwaarden

Wat voor de een vreemd is, is voor de ander heel normaal. Hoe vaak komt het niet voor dat de ene collega bij de presentatie van de nieuwe targets een gat in de lucht springt van enthousiasme en de ander juist nog iets verder onderuit zakt in zijn stoel? Reacties als deze hebben alles te maken met iemands waarden. Passen de plannen goed bij de kernwaarden? Dan ontstaat er energie, flow en enthousiasme. Matcht het niet? Dan gebeurt het tegenovergestelde. En als jij jouw kernwaarden kent dan snap je precies waarom je van het een gaat steigeren en van het ander gaat weigeren.

Creëren met kernwaarden

Bij True Legends investeren we in kernwaarden. We willen niet enkel weten waar onze Legends naartoe willen groeien, we willen weten wat ze drijft en waarom dat zo is. Zo weten wij precies wat onze mensen doet steigeren of doet weigeren en gaan we altijd samen in gesprek over wat er nodig is om iemand in beweging te krijgen.

 

Vond je deze blog interessant? We hebben ook een blog geschreven over hoe je vaker nee kunt zeggen. Lees je mee?

Wil je altijd op de hoogte blijven van onze laatste blogs? Volg ons dan op LinkedIn.

 

Looking for the English version of this blog?

Without core values you will get nowhere

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter

<<< Terug naar het overzicht