fbpx

The new Junior Copywriter: an introduction

By 27 maart 2019 Overig

Hee jij daar, yes jij, de True Legend lezer. Welkom bij de allereerste blog die ik ga publiceren op de True Legends website. Ik ben sinds maart gedoopt tot True Legend en ik ben van plan alle (potentiele) True Legends blij te maken met mijn eigen gecreëerde content. Denk hierbij aan blogs, vlogs, video’s, social media et cetera. Maar wie is die ‘ik’ nou precies? Hoogtijd voor een introductie!

 

There is a new blogger in town

Mijn naam is Laura van de Laak en ik ben 21 jaar oud. Ik ben een Media, Informatie en Communicatie student aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben een Brabander met hoofdletter B en ik woon in Breda (ook met hoofdletter B). Ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding waarbij ik mij momenteel specialiseer in de hedendaagse digitale media. Volgend schooljaar ga ik mijn kennis van digitale media nog verder uitdiepen met een specialisatie digitale mediastrategieën. Dit is een combinatie van trendwatching, technologie en media. Het zal je dus niet verbazen dat termen als; blockchain, design, concepting, trends en social media mij blij maken. Uiteindelijk hoop ik dat als ik mijn diploma op zak heb, ik de perfecte combinatie van een mediaexpert en een marketing-tech-geek ben geworden.

 

LinkedIn is mijn beste vriend

Maar hoe komt een Brabander terecht bij True Legends? Simpel! LinkedIn is je beste vriend.

Ik was net klaar met een stage die ik had gelopen als social media stagiaire voor een ander bedrijf. Ik had aangegeven op LinkedIn dat ik openstond voor een nieuwe uitdaging. Dit tot groot genoegen van een aantal recruiters. Vele probeerden mij te paaien voor traineeships en fulltimebanen. Iets wat ik persoonlijk vreemd vond aangezien er met koeienletters op mijn profiel staat dat ik nog een student ben. Dus verloor ik de hoop dat ik ooit via LinkedIn aan een toffe bijbaan ging komen. Maar dit veranderde toen een proactieve True Legends recruiter mij benaderde. Het begon met chatten via LinkedIn, daarna een belletje, daar kwam een sollicitatiegesprek uit voort en een week later stond mijn handtekening onder het contract. Hierbij kreeg ik mijn allereerste functietitel: Laura van de Laak, Junior Copywriter. En daar ben ik stiekem heel erg trots op.

 

It is a match

Na wat uitleg te hebben gekregen over wie True Legends nou eigenlijk is, ben ik alleen maar enthousiaster geworden. Dat is hoe men mij overigens ook voornamelijk omschrijft; als een positieve, enthousiaste spirit. En laat dat nou precies overeenkomen met de kernwaarden van True Legends. Want True Legends is positief ingesteld, professioneel, maken de handen graag vuil en iedereen is lekker zichzelf en een beetje rebels. En dat rebelse zit bij mij trouwens ook wel snor, maar dat is een verhaal voor later.

 

Blog away

In mijn blogs ga ik relevant nieuws delen voor op de website en op social media. Ik ga interviews met IT’ers publiceren en interne communicatie naar buiten dragen. Hierdoor gaat elke legend weten waarom wij de True Legends onder het detacheren zijn. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in. Dit was hem voor nu, ik spreek jullie snel weer!

 

Liefs Laura