Skip to main content

Doctor Bailey en Chief Webber van ‘Greys Anatomy’. Jim en Pam van ‘the office’. Harvey en Donna van ‘suits’. Jake en Amy van ‘Brooklyn nine nine’. Allemaal bekende ‘work spouse’ koppels die we kennen van televisie series. Net als dat de meeste superhelden een ‘sidekick’ hebben, hebben bekende tv personages een work spouse. Wat is de toegevoegde waarde van een work spouse en waarom is het zo belangrijk dat jij er dit jaar eentje vindt? Je leest het in deze blog.

Stoppen met stressen

Zo’n 70 procent van de zakelijke professionals ​​hebben of hadden een ‘work spouse’. Deze intieme, maar volledig platonische relaties kunnen je helpen om te gaan met stress op de werkplek. Jij en jouw work spouse helpen elkaar met stress beheersing, in allerlei vormen en maten! Of je nu jouw hart moet luchten over een moeilijke manager of om een ​​ongefilterde mening over een project moeten vragen. Bij jouw work spouse ben je aan het juiste adres!

Samen sta je sterker

Omdat jouw work spouse precies weet hoe de hazen lopen in jullie organisatie, kun je altijd fijn met elkaar sparren over werkgerelateerde zaken. Je hebt niet alleen een accountability partner gevonden die af en toe even checkt of je nog op schema loopt, je hebt ook een maatje die het voor je opneemt in vergaderingen en die jou bijpraat wanneer je iets mist. Je kunt zo nu en dan elkaars mailtjes proeflezen en er is altijd iemand bij wie je aan de bel kunt trekken als je op de werkvloer wat liefde, aandacht of bevestiging mist.

Ontlast jouw thuisfront

Jouw work spouse is graag op de hoogte van wat er zakelijk speelt. Ze zullen altijd vragen hoe het gesprek met de manager was, of je tevreden bent over je presentatie en of je nog iets nodig hebt voor die belangrijke deadline van volgende week. Bij jouw work spouse kun je jouw ei kwijt! Fijn voor jou én voor het thuisfront, want laten we eerlijk zijn… Onze partners zitten meestal niet te wachten op een uiterst gedetailleerde beschrijving van jouw werkdag en de personages op die dag, die zij slechts uit jouw verhalen kennen. Met de steun en toeverlaat van jouw work spouse kun je bij thuiskomt écht thuis zijn.

 

Bron: https://www.inhersight.com/blog/culture-and-professionalism/work-wife#:~:text=Most%20business%20professionals%E2%80%9470%20percent,unfiltered%20opinion%20on%20a%20project.

<<< Terug naar het overzicht