Skip to main content

Nu we al meer dan een jaar thuiswerken zou je denken dat we eraan gewend zijn. Ja, er zijn een hoop nadelen. Maar heb je de voordelen al ontdekt? Niet meer het zweet van je voorhoofd deppen als je moet haasten voor de bus, meer kans om je pas gestreken witte blouse vlekvrij te houden, en je wordt niet bij binnenkomst gebombardeerd met alle vragen van je collega’s. Zo kun je lekker rustig de dag beginnen. Kun jij nog wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken van de voordelen en guilty pleasures van het thuiswerken? Lees dan deze blog!

Guilty pleasures voor beginners

Thuiswerken is voor sommige mensen een verademing. Bijna de helft van de thuiswerkers zegt het fijn te vinden om te werken in comfortabele te kleding. Een kwart van de thuiswerkers geniet van het doordeweeks uitslapen. En een aantal thuiswerkers ontdekte misschien wel de grootste guilty pleasure: lekker de hele dag naakt zijn (als je daar zin in hebt natuurlijk). Uit onderzoek van Kaspersky blijkt dat er nog veel meer van dit soort guilty pleasures zijn, die op kantoor niet kunnen. Een kwart van de ´huismussen´ maakt tijd vrij om een serie te kijken op Netflix. Een net iets kleinere groep speelt af en toe op de Playstation tijdens werktijd, lekker om even je frustraties eruit te knallen. En er is nog een groepje dat geniet van minder douchen of juist langer de tijd nemen voor een douchebeurt. De keuze is reuze, maar hoe zorg je ervoor dat het jouw productiviteit niet beïnvloedt?

Comfortabel, maar niet onacceptabel

Veel mensen nemen nu niet de moeite om aandacht aan zichzelf te besteden; vooral niet als ze toch de deur niet uit hoeven. Dat is helemaal oké, maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat je een slechte indruk maakt bij jouw collega’s. Als je echt aanwezig moet zijn in een meeting met video, zorg er dan in ieder geval voor dat je een representatief shirt aan hebt. Die pyjamabroek die je eronder aan hebt zien je collega’s toch niet. Kam je haar een keer door. Het hoeft geen awards te winnen, maar alles beter dan de ongekamde pluizenbol waar de meeste mensen mee op staan. En check aan het begin van de dag of je meetings met camera in je agenda hebt. Niets zo vervelend als er last minute achter komen en dan in pyjama of naakt achter je scherm zitten, oeps!

Afleiding versus verleiding

Het is prima om voor je werk, in de pauze en/of na je werk het laatste stukje van je serie af te kijken, een spelletje spelen, scrollen op social media. Maar pas op voor de verleiding van afleiding! De tijd gaat vaak sneller dan je denkt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met de cliffhanger van je favoriete show in je hoofd blijft zitten. Of dat je helemaal high bent van de adrenaline van je schiet spelletje. Of urenlang op je telefoon blijft scrollen en vergeet dat je eigenlijk aan het werk zou moeten zijn! Gelukkig zijn er ook alternatieve pauzes, die daadwerkelijk iets kunnen bijdragen aan jouw productiviteit. Denk aan een dansje in de woonkamer, een fijne wandeling in de buitenlucht of een beetje yoga en/of andere rek en strek oefening die ervoor zorgen dat je daarna weer met nieuwe energie aan het werk kunt.

Tijd voor verzorging

Naast werken is het raadzaam om aandacht te besteden aan jezelf. Zelfzorg! Zo kun je als je thuis werkt natuurlijk langer in bed blijven liggen, en als je moe bent moet je dat ook zeker doen. Maar je kunt ook meer tijd stoppen in andere vormen van zelfzorg: een uitgebreid ontbijtje voor jezelf maken, lekker lang douchen, de dag beginnen met een wandeling of een meditatie momentje! Je wilt natuurlijk niet na deze thuiswerk isolatie op kantoor komen met kringen onder je ogen en een blouse die, dankzij de corona kilo’s, twee maten te klein is. Let op jezelf, gun jezelf wat rust en geniet van de dingen die je blij maken. Vergeet natuurlijk ook niet dat je die beker thee aan het eind van de vrijdagmiddag ook om kunt ruilen voor een lekker koud biertje of wijntje. Of twee… Met een tip van deze blogster; plak een post-it op je computerscherm en schrijf jouw positieve quote erop. Dan kan jouw thuis(werk)dag niet meer stuk!

 

Bron: https://www.manners.nl/naakt-thuiswerken-netflix/ 

<<< Terug naar het overzicht