Ervaringsverhaal Bootcamp – Helen van Wanrooij

Maandag 2 mei, 9.00, de start van het True legends bootcamp. En waar ben ik? Ik sta, na vertragingen met de trein en een typefout jn het adres op Google maps, ergens bij een winkelcentrum in Amsterdam West. Ik hoor alle stemmen die ooit tegen me zeiden: je kunt maar een keer een eerste indruk maken. Fantastische start dus. Een half uurtje later stapte ik de trainingsruimte binnen waar 10 mede legends natuurlijk al lang en breed gearriveerd waren.

De ‘wat zal iedereen wel niet van mij denken’ gedachte verdween al snel bij de kennismaking. Wat een toffe groep met jonge gemotiveerde mensen! Vrij snel kwam naar voren dat vrijwel niemand echt ervaring had in de IT. Ieder had zijn eigen redenen om aan een IT traineeship te beginnen maar stond wel achter de visie van True Legends.

“Je buddy is degene met wie je net wat meer contact hebt en waar je af en toe lekker tegen kan schreeuwen als het even niet mee zit”

De eerste twee dagen waren gericht op persoonlijke ontwikkeling. Heel intensief en waardevol om elkaar, en niet te vergeten jezelf, meteen op die manier te leren kennen. Aan het einde van deze tweedaagse training was het tijd om je buddy te kiezen. Mijn keuze was snel gemaakt, en gelukkig wederzijds, en zo werden Amber en ik buddy’s. Je buddy is degene met wie je net wat meer contact hebt en waar je af en toe lekker tegen kan schreeuwen als het even niet mee zit ook degene die je kan helpen met het behalen van je persoonlijke doelen.

En toen begon de bootcamp echt: vier weken onafgebroken, zo voelt het althans, nieuwe onderwerpen eigen maken en daar ook nog een certificaat voor zien te scoren. De vakken met betrekking tot de verschillende frameworks binnen IT waren met mijn achtergrond als organisatiewetenschapper goed te doen. Maar toen kwam ‘de harde kant’ van IT aan bod. De programeertaal C# was voor mij als Chinees en ik had 2 dagen een vragend gezicht. Maar wanneer het je dan lukt om een mini programmatje te maken dan geeft het toch een kick: zie je wel, ik kan het wel!

Ik heb heel erg veel geleerd tijdens de bootcamp: over IT, over mezelf en over mijn collega’s. Al deze ervaringen neem ik mee tijdens de opdrachten en helpen me gemotiveerd te blijven om te blijven leren en nieuwe dingen te ontdekken. Ja het is een zware en intensieve start van je carrière maar het is het zó waard.

– Helen van Wanrooij