Skip to main content

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dat geldt ook voor het wervingsproces van jouw organisatie! Als je altijd eenzelfde vacaturetekst plaatst, trek je nooit een nieuw soort mensen aan. Dat is zonde. Want diversiteit in organisaties zorgt voor meer innovatie in het team, wat weer zorgt voor een betere performance!

Kritisch naar collega’s

Natuurlijk is het fijn als je het goed kunt vinden met jouw collega. Maar dat betekent niet dat het goed is om altijd een zelfde soort menstype aan te nemen. Je zult het misschien wel vaak met elkaar eens zijn en van mening zijn dat dat wel prettig samenwerkt. Maar als je de wereld altijd maar vanuit een perspectief bekijkt dan zal je hem niet kunnen verbeteren. Kijk eens kritisch naar jouw directe collega’s: wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? En misschien nog wel belangrijker: hoe kun je deze overeenkomsten en verschillen in jouw voordeel gebruiken?

Wrijving maakt glans

Ook op de werkvloer geldt: Wrijving maakt glans. Diversiteit in teams gaat wat mij betreft over de juiste balans in feminiene en masculiene waarden in een team. Als de balans goed is ontstaat er meer innovatie en daardoor een betere performance. Je moet veel uit je comfort zone komen en anders naar je team kijken. Dan neem je niet enkel mensen aan die op jou lijken. Je kijkt naar waarden en gedrag en zorgt ervoor dat het palet in zijn totaliteit aanwezig is binnen het team. Dan pas is het mogelijk om topprestaties te leveren. Het kan heel goed zijn om het eens met elkaar oneens te zijn en de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Als je omringt bent met mensen die het altijd met je eens zijn, zul je nooit iets nieuws leren.

Tijd voor vernieuwing

Dus: sta je op het punt om nieuwe mensen aan te nemen? Vraag je dan eerst eens af: Wanneer is de wervingsprocedure in jouw organisatie voor het laatst vernieuwd? En neem eens iets nieuws aan! Kijk naar het huidige personeelsbestand en zet de diversiteitsbril op. Kijk niet naar wat er al is, maar sta open voor wat er nog niet in huis is. Tijd voor diversiteit!

 

Bron: https://www.business2community.com/workplace-culture/diversity-and-inclusion-in-the-workplace-benefits-and-challenges-02346194

<<< Terug naar het overzicht