Je kon er de afgelopen weken niet omheen: het heeft flink gestormd in Nederland. Alles wat los en niet goed vast zat, is met Dennis en Ciara weggewaaid. Een storm gaat gepaard met schade, vertraging op de weg en een hoop frustratie. Gevolg door herstelwerk en in sommige gevallen het bouwen van een betere fundering. Ook in organisaties kan het soms stormen. Denk aan een nieuwe manager, een nieuwe richting voor een team, afdeling of de gehele organisatie of onrust door veranderingen in de maatschappij die noodgedwongen voor beweging zorgen. Hoe ga je daarmee om? Lees het in deze blog! 

Een storm is, naast heel vervelend, een goede test om te checken wat er (niet) goed vastzit en wat er na wat turbulentie blijft staan.

Vasthouden 

De fundering van een organisatie is terug te vinden in haar kernwaarden. Dat waar de organisatie echt voor staat. Kernwaarden vertellen je alles over hoe je met elkaar omgaat en waar je elkaar op kunt aanspreken in de goede en minder goede zin. Dit is dan ook een fundering waaraan je je kunt vasthouden als het even stormt. Dit zijn de kernwaarden van True Legends:

●     We are positive

●     We are for real

●     We are pro’s

●     We get things done

Loslaten

Een storm laat dus zien wat stevig staat en brengt dat wat omwaait ter discussie. Een storm is een moment om scherpe vragen te stellen: is het bijvoorbeeld tijd om ergens afscheid van te nemen? Dat kan van alles zijn: een werkwijze, een computerprogramma of zelfs een collega die toch niet helemaal op zijn/haar plek zat. Stormt het bij True Legends? Dan blijven we alles doen wat nodig is om vooruit te komen en de nieuwe doelen te bereiken. Dit doen we door vriendelijk, creatief en optimistisch te blijven. We blijven elkaar altijd met respect behandelen en delen de credits wanneer we een doel bereiken. We zijn meesters in ons vak en nemen onze verantwoordelijkheid. We verliezen nooit, we winnen of we leren!

Bouwen

Na de storm is het tijd om weer te bouwen. Check wat er nog op de juiste plek staat en wat er misschien wat extra versteviging nodig heeft. Ontdek de nieuwe ruimte die de storm heeft vrijgemaakt en neem een moment om te bedenken wat je daar wilt bouwen. Ga je terug naar hoe het was of is het tijd voor iets nieuws? Soms is een storm zo slecht nog niet!