Interview met Jaap Steenkamer

Hey Jaap! Fijn dat we je even mochten spreken. Om meteen met de deur in huis te vallen, vertel eens iets over jezelf!

Hey, wat leuk om aan een interview mee te doen. Ik ben een recent afgestudeerde jongeman met een passie voor zeilen, vrijwilligerswerk, bordspelletjes en een feestje op zijn tijd. Opgegroeid ben ik in Almere, vervolgens heb ik politicologie gestudeerd in Nijmegen en de laatste tijd heb ik veel in allerlei verschillende landen gewoond.

Waarom heb je gekozen om van de politieke richting toch voor de IT richting te gaan?

Ik was alweer een tijdje aan het zoeken naar een nieuwe baan als startende professional, maar banen voor politicologen die mij aanspraken waren schaars. Voor mij was eigenlijk altijd ook het bredere doel van de organisatie een belangrijk gegeven. Als ik mij kan vinden in het doel van de organisatie/bedrijf dan maakt het minder uit of ik met projecten meehelp vanuit de IT-hoek of als beleidsmedewerker. Uiteindelijk gaat het om zo goed mogelijk te kunnen bijdragen. En gezien er veel behoefte is aan IT-professionals, kan ik via True Legends toch komen werken bij interessante bedrijven.

Nu ben je bezig met een werkervaringopdracht. Hoe werkt dat precies?

Een werkervaringsproject doe je om jezelf te trainen in een nieuwe functie en tegelijkertijd nuttige projecten voor True Legends uit te voeren. We werken met een klein (en gezellig) team, waarbij iedereen een andere rol heeft.

Oh dus je doet nu ervaring op in de IT om zo van meer waarde te zijn voor potentiele opdrachtgevers, heel gaaf! Met wat voor een project ben je nu bezig?

In de werkervaringopdracht waar we nu mee bezig zijn bouwen we aan software waarmee we ons eigen kansen op een leuke detachering vergroten. Het gaat om een programma dat helpt om nieuwe vacatures te vinden en te matchen aan de profielen van de trainees. Hiermee oefenen wij als trainees in een specialisatie en proberen we tegelijkertijd een mooi resultaat neer te zetten. We komen regelmatig bijeen en overleggen onze voortgang en ondersteunen elkaar waar nodig.

Welke rol heb jij in dat project?

In dit project heb ik backend developer als rol, ik schrijf code in C# in samenwerking met een collega die hier al ervaring in heeft. Verder creëren we de systeem architectuur en ontwikkelen we samen met het hele team het projectplan. Hoewel C# als taal voor mij nieuw is, is het leuk om gezamenlijk werkende code af te leveren en veel nieuwe kennis op te doen.

Klinkt allemaal heel leerzaam! Maar er zijn meerdere partijen waar je deze IT ervaring op kunt doen. Waarom dan True Legends?

Bij True Legends is de werksfeer erg gezellig en omdat je met meerder trainees samen de bootcamp doorloopt krijg je meteen binding met je collega’s. Verder is er een zeer breed scala aan verschillende rollen en functies waar je in kunt specialiseren. Dit geeft veel meer vrijheid dan bij andere partijen.

En waarom zouden opdrachtgevers met True Legends in zee moeten gaan?

Gebaseerd op mijn inschatting van mijn medetrainees, geloof ik dat bij True Legends zeer fijne en capabele mensen rondlopen wiens diverse achtergronden ze ontzettend geschikt maken voor allerlei soorten opdrachten. Er wordt hard gewerkt en het zijn jonge mensen die bereid zijn nieuwe dingen te leren. We zijn niet bang voor een grote uitdaging en om ons plekje in de wereld te veroveren. De vraag is eerder; zijn opdrachtgevers ambitieus genoeg om onze nieuwe energie aan te kunnen?

Is er nog iets dat je toekomstige Legendes mee wilt geven?

Ik denk dat het altijd goed is om je horizon te verbreden en om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. Durf een nieuwe koers in te slaan en omarm het feit dat je nog veel te leren hebt. Als young professional zijn er zo veel mogelijkheden dat je er goed aan doet om te starten bij een flexibel en leuk bedrijf als True Legends. Hier haal je meer uit je toekomst.