Skip to main content

Wanneer heb jij voor het laatst kritisch gekeken naar jouw LinkedIn pagina? Vertelt het waar je vandaan komt óf waar je naartoe wilt? Werk je slechts jouw laatste functieomschrijving bij of heb je écht iets interessants te vermelden op jouw online profiel? Hierbij wat praktische tips voor het opleuken van je LinkedIn!

Prestatie versus potentie

We schreven eerder in onze blog Recruiter, weet jij wat je in huis haalt?’ over het verschil tussen prestatie en potentie. Loopbanen veranderen in deze tijd in zo’n snel tempo dat recruiters mensen aannemen op potentie in plaats van prestatie. Het is interessanter om potentiële vaardigheden te ontwikkelen in plaats van prestaties uit het verleden te prijzen. Wat iemand in de toekomst kan toevoegen lijkt belangrijker te worden dan wat iemand in het verleden heeft gedaan. Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw LinkedIn de juiste inrichting heeft?

LinkedInrichting

De meeste mensen hebben hun LinkedIn pagina ingericht op prestatie en niet op potentie. Daarmee zou het zomaar kunnen zijn dat je misgrijpt op die ene leuke baan, terwijl je de potentie wellicht wel in huis hebt! Daarom is het belangrijk jouw LinkedIn te herinrichten, met niet enkel de focus op prestatie, maar ook op potentie! De volgende vragen kunnen je daarbij helpen:

  • Met wat voor soort organisatie zou ik willen werken?
  • Welke skills/vaardigheden wil ik verder ontwikkelen?
  • Wat wil ik uitstralen?

Stuur naar jouw stip op de horizon

Maak jouw persoonlijke pagina zo aantrekkelijk mogelijk voor jouw toekomstige werkgever. Natuurlijk helpt het als je ook laat zien waar je vandaan komt, maar laat vooral zien waar je naartoe wilt! Schrijf bijvoorbeeld in jouw profieltekst welke thema’s je bezighouden en waar je interesses liggen en vraag om een aanbeveling over de skills en vaardigheden die jij wilt tentoonstellen aan jouw (potentiële) nieuwe werkgever. Toon je prestatie én je potentie en wie weet vind jij binnenkort jouw droombaan!

<<< Terug naar het overzicht