Nieuws & Meer.

De laatste nieuwtjes, vers-van-de-pers-blogs en de meest recente artikelen. Je kan ze hier allemaal vinden.

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Categorieën


Onze bloggers

Willem Bosch

Lees meer...

Hoi, ik ben Willem! Ik ben geboren en getogen in omgeving Zwolle. Ik startte op school ooit met een bèta vakkenpakket, maar de interesse in management en sport was doorslaggevend in mijn studiekeuze. Zo belandde ik bij de studie Sport Management in Groningen. Na mijn studie ging ik (maarliefst twee jaar lang) reizen. In deze YOLO periode woonde en werkte ik in Canada, vond je mij regelmatig op een snowboard, werkte ik op een Cruise Boot (Holland America Line) en reisde ik door Zuid- Midden- en Noord- America. In 2006 begon ik in de IT. Ik was altijd al geboeid door IT traineeships, IT Projecten en IT communities. Deze zijn nu al 15 jaar mijn lust en leven. Ook ben ik vader van een (meestal) happy family, en hou ik ervan om tijd door te brengen met mijn gezin, familie en vrienden. Daarnaast kun je me met regelmaat op de camping vinden en hou ik van sporten, reizen,documentaires, podcasts over IT en Toekomst en… oude tractors. Als directeur bij True Legends zul je mij af en toe voorbij zien komen in de blogs: de ene keer in een interview, de andere keer in een eigen blog!

Marthe Walter

Lees meer...

Ik ben Marthe en ik ben freelance schrijver, spreker en trainer. In 2015 haalde ik mijn Bachelor in Human Resource Management. In 2017 ontdekte ik dat ik schrijven nóg leuker vind dan HRM’en en startte ik mijn eigen onderneming onder de naam van Marthe Maakt. Ik schrijf columns, opleidingen, blogs, ghostwriter stukken en interviews. Voornamelijk over (werk)geluk, (arbeids)relaties, ondernemerschap en life hacks; persoonlijk, eerlijk en een tikkeltje brutaal. In april 2020 verscheen mijn eerste managementboek ‘Het DNA van ontwikkeling- de reisgids van organisatieontwikkeling’ , dat ik schreef met Marc Oonk. Naast schrijven spreek ik in interactieve workshops over invloed nemen in je loopbaan. Ik vind het leuk om mensen te inspireren met mijn eigen verhaal én om ze te enthousiasmeren om maximaal invloed te pakken in hun carrière. Dit doe ik niet enkel in workshops en groepen maar ook in één op één sessies. Zo help ik mensen om hun werkwensen op een rijtje te krijgen én deze op een aantrekkelijke manier vorm te geven op LinkedIn. Ik word gelukkig van opdrachten waar ik mijn HRM-hart en creativiteit kan combineren.

Loes Brouwer

Lees meer...

Ik ben Loes. Freelance schrijver. Brabants warhoofd. Dromer en doener. Passie voor (uiteraard) schrijven, lezen, zingen, wandelen, lekker lang tafelen & borrelen met familie en vrienden en het allerbelangrijkst: Mijn gezin. Doelen voor 2020: Zoveel mogelijk schrijven en een opgeruimd huis. Ik weet het, dat laatste is bijna onhaalbaar met jonge kids, dus ik richt me vooral op het eerste doel.

Tess Walter

Tess Walter

Lees meer...

Mijn naam is Tess en ik werk als consultant voor een Amerikaans bedrijf dat expats van taaltraining voorziet. Ik woon sinds 2011 in Engeland, samen met mijn vriend Mike, mijn kat Simon en mijn hond Sam. In 2016 haalde ik mijn Bachelor in science en archeology aan de Bournemouth University. Sinds mijn emigratie naar Engeland werd ik regelmatig door vrienden en familie gevraagd om te helpen met het vertalen en editen van teksten. Sinds 2017 werk ik dan ook als freelancer, editor en vertaler. Eens per maand schrijf ik een blog voor True Legends, én houd ik me bezig met de Engelse vertalingen van de content.

Sanne Schaafsma

Lees meer...

Ik ben Sanne. Ik ben frisseblikkenvanger bij Zeevanverandering. Ik ben gek op alles wat fris is. Zowel het frisse van de zee en de harde wind (op Terschelling), als dingen met een frisse blik bekijken: Wat kan er wél? Als toegepast psycholoog, voorstander van de positieve psychologie, en echte dagdromer, help ik mensen bij het ontdekken en uitbouwen van persoonlijke dromen. Met als missie: Lichtpuntjes bij mensen ontdekken en vergroten. Zodat mensen inzien: Het kan/Ik kan dit! Als enthousiaste creatieveling vang ik op diverse manieren frisse blikken: door te coachen, te trainen, te bloggen en online cursussen te geven. Nu vanuit Wormerveer, hopelijk binnenkort vanuit mijn eigen gedroomde schuur in Noorwegen!

Jaimy Hendrickx

Lees meer...

Hi! Jaimy Hendrickx hier. Vernoemd naar dé Jimmy Hendrix. Dat is super tof, maar ondanks dat noemt iedereen me toch James i.p.v. Jimmy. Misschien is dat maar goed ook, aangezien het bij mij ontbreekt van ook maar enige vorm van muzikaal talent…
Gelukkig heb ik andere talenten.
Zo kan ik praten als Brugman, heb ik een hoofd dat van ideeën overloopt en ben ik belachelijk goed in het spelletje Halli Galli. Dat is natuurlijk lang niet slecht, maar ik wil meer.
Ik wil meer leren, meer kunnen én vooral, doen.
Daarom heb ik mijn vertrouwde leventje als creatief copywriter achter mij gelaten. Nu heb ik alle ruimte om even te fladderen en op ontdekking te gaan.
Eens kijken waar ik zal landen ( en of er nog een verborgen talentje in me schuilt. Niet dat dat het doel is, maar het zou een leuke bonus zijn.)
De zoektocht is gestart, ik neem jullie graag mee in dit avontuur!

Sylvie van den Broeck

Lees meer...

Hallo, ik ben Sylvie Van den broeck, millennial, authentieke creatieveling, hondenfluisteraar en blogger voor Lady Legends. Ik ben gek op geitjes en heb al namen bedacht voor al mijn toekomstige lammetjes. En een koe, of twee, als het kan. Thuis heb ik twee wormenboerderijen (https://stadswormerij.nl/zelf-aan-de-slag-diy/). Die produceren percolaat waar mijn plantjes dol op zijn. Ik studeerde beeldende kunsten in Antwerpen, Frankrijk en Italië. Ik hou er van om ideeën vorm te geven. In papier, steen, chocolade, kauwgom, … You name it! Het liefst van al gebruik ik woorden: die zijn zo heerlijk licht en buigzaam. Als ik schrijf vliegen de uren voorbij, vergeet ik te eten en bestaat de rest van de wereld voor even niet meer.

Ginette ploeger

Lees meer...

Ik ben Ginette en, na bijna 10 jaar in Engeland gewoond te hebben, heb ik eindelijk mijn plek gevonden in Maartensdijk. Hier woon ik met mijn twee dwergpapegaaien. Deze deugnieten praten graag mee als ik aan de telefoon zit en moedigen mij aan wanneer ik op de piano of gitaar aan het oefenen ben. Ik hou me ook graag bezig met fotografie, lezen en het haken of breien van kleding en babydekentjes. Ik vind het wel altijd balen om de babydekentjes weg te geven, want ze zijn altijd zo leuk en comfortabel!

Linyola van Gool

Lees meer...

Hi, ik ben Linyola. Een jongedame met een flinke dosis reislust en passie voor taal. Ik dans graag door het leven en met mijn passie voor koken is het altijd een feestje aan tafel. Ervaring staan boven bezitten en daar schrijf ik graag over. Ik hou van het lef in het leven, dus niet teveel denken maar gewoon doen!

Rina Vrutaal

Lees meer...

Hi! Ik ben Rina, therapeut en in mijn praktijk help ik vrouwen om rigoureus het roer om te gooien. Vrouwen die graag een carrièreswitch willen realiseren, maar geen idéé hebben hoe ze dit aan moeten pakken. Herken jij dit? Je wilt graag een andere weg in slaan met je carrière of voor jezelf beginnen… Maar je hebt geen idéé waar of hoe je moet beginnen. Vaak word je overspoeld met gedachtes als ‘wie zit er nou op mij te wachten’, ‘er zijn er al zoveel van’, ‘straks vinden “ze” het niks wat ik doe’ en ‘wie ben ik om hier geld voor te vragen’. Ook vraag jij jezelf af of een leuke carrière of een bedrijf wel weggelegd is voor jou. Stiekem durf je niet te geloven dat dit haalbaar is voor jou. En je voelt je best wel overweldigd door wat er allemaal op je afkomt… Eigenlijk is wat je overall mist: sturing, richting en een concreet plan (oké, en een mentale cheerleader – want onzeker zijn en piekeren over jezelf, dat kun je als de beste!). Joehoeee, hier is je mentale cheerleader, praktische plannenmaker en creatieve sidekick! Ik zou het zo jammer vinden als jij – door al die kronkels in je kop – jouw gave plannen niet tot realisatie brengt. Jammer en onnodig! Want de wereld is groot en er is ruimte genoeg voor iedereen. Ook voor jouw plan. Hulp nodig bij het switchen van carrière? Laat het me weten! Ik denk graag met je mee.

Kimberley van Gils

Lees meer...

Hoi, Kimberley Joan van Gils hier. Ik woon nu al drie jaar in hartje Amsterdam. Ik volgde de stewardessen opleiding op het Laurentius College te Schiphol, waar ik mezelf heb ontwikkeld tot wie ik nu ben! Toen ik een jaar of tien was begon ik met schrijven. Het schrijven is eigenlijk een passie geworden. Een passie waarmee ik nu iets kan doen. Ik kan eindelijk mijn talent laten zien. Buiten het schrijven heb ik meer ambities die mij dagelijks bezighouden. Ik luister erg graag naar mensen met levenservaring, ben erg creatief, dol op wandelen door het park en ik ontmoet graag verschillende mensen van alle nationaliteiten. Ik lees graag boeken, vooral romans. Daar kan je zo lekker bij weg zwijmelen! Ken je dat? En als het boek een open einde heeft dan verzin ik zelf nog een paar hoofdstukken erbij. Ik ben geen opgever, ik ben een doorzetter. Dat is belangrijk, ik streef naar doelen die ik wil behalen. Mijn focus ligt nu op het leven, dingen doen waar ik mij goed bij voel en ik leuk vind om te doen. Dan voel ik mij een gelukkig mens en dat ben ik! Gelukkig zijn is prioriteit nummer 1 en wat er daarna komt, dat zien we de loop van de tijd wel.  

Rosa Heit

Lees meer...

Hi! Mijn naam is Rosa. In de zomer van 2019 ben ik begonnen als social media kracht bij True Legends. Een afstudeeropdracht en een jaar later ben ik gebleven als Digital Recruitment Marketeer. Momenteel specialiseer ik mij in digital advertising, Google en design. Omdat ik aan het hoofd van de marketingafdeling sta heb helaas weinig tijd om te schrijven, maar waar ik de kans krijg blog ik graag een schrijfje… uhm schrijf ik graag een blogje mee! Gamen is een van mijn hobbies, hier zou ik dus graag meer over willen schrijven.

Marouscha Nijland

Lees meer...

Hi, ik ben Marouscha! Ik ben 18 jaar oud en ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding Creative Business op de Hogeschool van Amsterdam. Naast marketing stagiair bij True Legends ben ik hier nu ook gastblogger. Ik kreeg voor mijn stage de opdracht om een blog te gaan schrijven en vond dat zo leuk dat ik ook wilde gaan gastbloggen. Naast lekker creatief bezig zijn met tekst en beeld, ben ik een groot racefan en vind ik het heel leuk om te reizen. Ook hebben mijn ouders een Maine Coon cattery, dus thuis ben ik omringd door veel lieve katten en ook regelmatig door schattige kittens.
Verder maak ik wel eens vlogs met mijn tweelingzus over onderwerpen als school en ons dagelijkse leven.

Suzanne Mechielsen

Lees meer...

Hoi! Ik ben Suzanne. In 2017 behaalde ik mijn diploma als directiesecretaresse. Vanaf die tijd werkte ik altijd als secretaresse. Al snel bevond ik dat dit niet mijn cup of tea was. Ik ben op zoek gegaan naar wat er dan wél bij mij past: Schrijven! Dit heb ik altijd graag gedaan, ook in mijn werk als secretaresse. Ik vind het heerlijk om uren weg te schrijven en mijn gedachten vrije loop te geven. Ik besloot mijn eigen schrijf bedrijf op te richten: Gracefulwriting. Ik vind het ontzettend belangrijk dat je je goed voelt in het werk wat je doet en dat je hier energie van krijgt in plaats van dat je werk energie uit je trekt. Onderwerpen waarin ik mij graag verdiep zijn marketing, diergeneeskunde, paarden, psychologie (zowel in mensen als dieren) en criminologie. Hier luister ik regelmatig podcasts over tijdens een wandeling met mijn hondje. Verder vertaal ik graag, ik houd van de Engelse taal en in mijn vrije tijd kun je mij vinden op stal, tussen de paarden.

Sam El-Hossari

Lees meer...

Hi, ik ben Sam en ben IT Recruitment Consultant bij True Legends!
Door mijn achtergrond in de ICT en thuis hobbyen met netwerkinfrastructuren ben ik inmiddels flink wegwijs geworden in de digitale wereld.
Een van de dingen die mijn leven inkleuren is het delen van kennis om anderen te bevorderen. Gezien ICT onvermijdelijk is geworden, vind ik het erg leuk om jou van tijd tot tijd handige tips mee te geven over wat er op de markt speelt, of wat je zelf kan doen bij…
Wanneer ik van alles een pauze neem, reis ik graag ver en wijd: next up, México!