Skip to main content

Happend naar lucht kom ik naar boven. Snel kijk ik op mijn Mini Mouse horloge. 1 minuut 12. Dat is lang niet genoeg om mijn onderwaterleven te starten. Maar dat houdt me niet tegen. Niets kan dat. Ik word Ariël. Punt uit.

Wat jaren later

We zijn inmiddels weer een paar jaar, of zeg maar decennia verder. Tot mijn grote spijt moet ik jullie teleurstellen, de droom om Ariël te worden heb ik laten varen. Er zaten gewoonweg te weinig doorgroeimogelijkheden in. En het half-vis gedeelte speelde misschien ook wel een kleine rol… Wat ik wel ben gaan doen? Ik vond een nieuwe magische wereld waarin alles mogelijk lijkt. De wereld van Reclame. Ook daarin maakte ik het mezelf niet makkelijk. Mijn doel was om de wereld beter te maken met de reclames die ik zou bedenken. Het gigantische bereik en de enorme bedragen, ja dit zou me lukken. Want zeg nou zelf; het is toch een stuk makkelijker dan een vissenstaart te groeien. Vanaf mijn 12e heb ik alles op alles gezet om deze nieuwe droom waar te kunnen maken.

Als de bubbel barst

Helaas kwam na een tijd het besef dat deze droom, voor nu, toch nét iets te hoog is gegrepen. Maar wat doe je als je alles op een paard wedt en deze vervolgens voor je ogen wordt neergeknald… ik kan je zeggen: je doet dus even helemaal niks. Je staat stil en kijkt vol afschuw naar het slagveld waar jouw dromen en gehoopte toekomst roerloos liggen.  Langzaam begint het te dagen dat dit je nieuwe realiteit is. Je moet op zoek naar een nieuwe droom. Je houdt een minuutje stilte en pakt het leven weer op.

Als de storm gaat liggen

Wat dan? Ik zal eerlijk zijn. Hier kan ik nog geen perfect antwoord op geven, want dit ben ik zelf nog aan het uitzoeken. Om erachter te komen wat ik nu wil gaan doen, ben ik terug gegaan naar dat slagveld waar ik mijn eerdere dromen heb achtergelaten. Nadat je er een tijdje naar hebt gekeken lijken ze toch te veranderen. Je ziet ineens meer dan alleen het pijnlijke, de redenen waarom je ze hebt opgegeven of alle energie die je “voor niets” erin hebt gestopt. Als je goed kijkt, zie je dat het zoveel kan zeggen over wat jij belangrijk vindt. En hoe het kan helpen met je nieuwe zoektocht.

Tegen de stroming in

Ariël leerde me dat ik het onmogelijke mogelijk wil maken. “Wie zegt dat ik niet op twee benen kan staan”, nieuwsgierig naar een nieuwe wereld en het vinden van haar stem in die wereld.  Dit is precies wat ik terug zag tijdens mijn tijd in de reclame. Wat moeilijk lijkt, mogelijk maken. Ik wil mezelf laten horen door, wanneer het nodig is, tegen de stroming in te gaan. Waar ik dit ga vinden? Dat is nog even de vraag. Maar het voelt alsof ik een stap in de goede richting heb genomen om daarachter te komen. Dus zit je in hetzelfde schuitje en weet je even niet hoe je verder moet? Neem dan een stapje terug. Kijk waar je vandaan komt om te zien waar je naartoe wilt.

 

Wil je altijd op de hoogte blijven van onze laatste blogs? Volg ons dan op LinkedIn!

<<< Terug naar het overzicht