Skip to main content

IN THE SPOTLIGHT: A VIP LEGEND

SANDER GEERTS

08-07-2024

Software Engineering in Jip-en-janneketaal: puzzelen met computers voor gevorderden

Gezamenlijk ondernemen en het delen van succes. Dat is waar bij True Legends het VIP LEGENDS programma om draait. Deze contractvorm tussen loondienst en freelancen in maakt het mogelijk om onze Legends op opdrachten te plaatsen waar zij het best passen. Vandaag zetten we graag onze collega Sander Geerts in the spotlight: van oorsprong een Fries, gamer en (amateur) filosoof in zijn vrije tijd, Senior Software Engineer, Scrum Master én VIP Legend. ‘’Mensen vragen me vaak wat ik eigenlijk doe. In Jip-en-janneketaal leg ik het dan uit: ik puzzel met computers. En daar haal ik heel veel voldoening uit!’’.

Maak kennis met Sander

Een ‘’echte nep-Fries’’. Dat is hoe Sander zichzelf omschrijft. Hij is geboren en opgegroeid in deze noordelijke provincie, maar met weinig invloeden van de Friese cultuur en taal. Van jongs af aan vond hij zichzelf niet gemaakt voor de schoolbanken. ‘’Ik was liever lui dan moe’’, grapt Sander. Wel zegt hij erna dat dit een belangrijke eigenschap is voor een software engineer. ‘’Je maakt het jezelf makkelijker. Je doet je best om sneller een oplossing te verzinnen en je voorkomt het liefst dubbelwerk. Als je aan een opdracht werkt, zorg je ervoor dat zoveel mogelijk automatisch verloopt’’.

In zijn jonge jaren was Sander erg into gamen. Toen hij later op het mbo startte, verkoos hij daarom ook de opleiding Applicatieontwikkeling boven Scheepsbouw. Twee opleidingen die haaks tegenover elkaar staan, maar niet een al te vreemde keuze. ‘’Ik was altijd al de computernerd geweest’’, zegt Sander. Tijdens een stageopdracht hadden zijn collega’s hem aangespoord om verder te studeren op het hbo. ‘’Ze zagen blijkbaar iets in mij. Met gezonde tegenzin ben ik toen daaraan begonnen. En uiteindelijk ben ik dankzij hun steun dit pad opgegaan’’, zegt Sander. Na het afronden van de hbo-opleiding Informatica begon Sander zijn eerste avontuur als Software Engineer bij JOZ, een bedrijf dat mest- en voeraanschuifsystemen voor veehouders ontwikkelt. ‘’In mijn hele jeugd ben ik als Fries slechts één keer op een boerderij geweest en mijn eerste baan was gelijk in deze sector. Heel apart!’’, lacht Sander. Ruim elf jaar heeft hij hier gewerkt aan besturingstechnieken met zijn collega’s. ‘’En toen werd het tijd voor iets anders, aldus Sander.

Tijd voor wat nieuws

Sander werkt tegenwoordig als Senior Software Engineer en VIP Legend bij True Legends. Binnen het VIP Legends programma vindt hij helemaal zijn draai. ‘’Samen met de andere Legends streven we ernaar om een gemeenschap van engineers te creëren om zo samen kennis delen en opdrachten aan te grijpen’’, zegt Sander. Hij verwijst naar de meetups, waar IT-specialisten en enthousiastelingen samenkomen. Hier worden de belangrijkste IT-trends besproken in een inspirerende en gezellige omgeving.
Sander geeft aan dat er voor hem veel voordelen aan dit traject zitten. ‘’Normaal was ik vaste kracht. Van maandag tot vrijdag. Naast je carrière is je sociale kring dan ook maar zo groot. Om blootgesteld te worden aan iets nieuws en om te zorgen voor wat kruisbestuiving moet je er soms wel uitgetrokken worden. Dat is waar True Legends voor mij een belangrijke rol speelt’’.

Naast het puzzelen met computers, dus Software Engineering, puzzel ik als Scrum Master met mensen.

Fingerspitzengefühl

Om meer kleur te geven aan zijn carrière is Sander naast zijn werkzaamheden als Software Engineer ook Scrum Master. Een Scrum Master is de facilitator van scrum; een flexibele Agile werkmethode. ‘’Zie het als een stukje projectmanagement waar je bij software mee te maken hebt. Dat maakt het allemaal nét wat leuker dan alleen standaard Software Engineer zijn. Ik heb veel te maken met de menselijke kant: een erg verwelkomende verandering’’, zegt Sander.

Scrum is ook gelijk het gebied waar Sander de meeste uitdaging in ziet. ‘’Naast het puzzelen met computers, dus Software Engineering, puzzel ik als Scrum Master met mensen. Dat is minstens zo interessant. Puzzelen met mensen is zo’n ’Fingerspitzengefühl’. Dat gaat alle kanten op. Heel erg leuk en bijna het tegenovergestelde van elkaar!’’. Ervoor zorgen dat een team gestroomlijnd werkt tijdens een project of het begrijpen van iemands modus operandi is wat Sander erg bezighoudt

Professionele en persoonlijke groei

Uitproberen en erna kijken wat je leuk vindt: dat is Sander’s werkwijze sinds hij de IT-wereld is ingestapt. Een wereld die altijd in beweging blijft en waar je als Software Engineer nauwelijks stil kan zitten. ‘’Je moet van de uitdaging houden om iets op te willen lossen. In elke sector zijn er namelijk wel IT-problemen die je aan kunt pakken’’, zegt Sander.
True Legends biedt hem dan ook voldoende mogelijkheden om daarin te kunnen doorgroeien – op professioneel en persoonlijk vlak. Door middel van een intern trainingsprogramma, The Quest, leert Sander elke keer iets nieuws. ‘’Door middel van sessies met coaches leren we zo van een breed scala aan topics’’. Daarnaast is hij van mening dat combinatie tussen de kennis van de accountmanagers en engineers zorgt voor de perfecte samenwerking. ‘’Zij weten wat er speelt op de markt, terwijl wij juist meer weten wat trendy is op technisch vlak. Samen voegen we zo waarde toe’’.

Wil jij net zoals Sander doen wat je het liefst doet, maar ook genieten van een zeker en competitief inkomen? Ontdek dan jouw toekomst als VIP Legend in ons team! Neem contact op met onze VIP Legends accountmanager: Saar Lingg