fbpx

True Legends en ik

By 29 maart 2019 september 2nd, 2019 Quest

Hi! Ik zal mezelf eerst introduceren. Mijn naam is Juliette en als klein meisje wist ik al één ding zeker: ik ga verhalen maken. Toen nog met een vulpen die ik iedere keer moest ontleden wanneer die leeg was om de inkt te vervangen. Uiteindelijk resulteerde zich dit in fictieve en non-fictieve boeken die ik schreef over het leven van een jong meisje of een avontuurlijke kat die ondenkbare situaties trotseerde. Ik moest en zou ieder verhaal op papier zetten. Dus daar zat ik weer: achter mijn roze bureau in mijn kinderslaapkamer op zolder met een doosje lege en volle inktvullingen.

Onlangs werd mij gevraagd of ik wilde komen schrijven voor True Legends. Spontaan kreeg ik een flashback naar een eerdere job voor een arbeidsbemiddelaar. Ik vreesde het ergste: gladde en snelle mannen in pak en een groot scherm middenin het kantoorpand dat de scores van de medewerkers bijhoudt. Ik schudde die gedachte en intense kippenvel van mij af en voordat ik mijzelf langer te tijd gaf om na te denken zei ik: “ja, ik zal binnenkort langskomen.”

 

Een aantal dagen later ging ik langs bij het kantoor in Amsterdam. Hier kreeg ik meteen een beter gevoel bij dan de eerste keer dat ik bij een arbeidsbemiddelaar naar binnen liep. Een licht kantoorpand op de vijfde verdieping, ruim opgedeeld en medewerkers netjes maar casual gekleed. Ik werd meteen gezien en voorgesteld aan verschillende mensen. Een aantal mensen lachte met elkaar en stelde elkaar oprecht geïnteresseerde vragen.

 

Later die dag werd mij uitgelegd hoe True Legends te werk gaat: veel persoonlijk contact met kandidaten en opdrachtgevers om uiteindelijk tot een goed eindresultaat te komen. Ruime kennis over het vak en er alles aan doen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de wensen en behoeften van de kandidaten en opdrachtgevers. Kandidaten worden uitgenodigd op kantoor om kennis te maken en op vrijdagmiddag staat er een biertje koud voor hen. “Dit kan nog echt iets worden,” dacht ik. En ja. Hier ben ik: mijn eerste blog aan het schrijven voor True Legends en voor jou als lezer.

 

Samen met een andere enthousiaste copywriter Laura van de Laak gaan wij ons wekelijks inzetten om blogs te schrijven, die net een stukje extra verdieping geven. Verdieping die zich vertaalt naar handvaten die jij kunt gebruiken voor een sollicitatie, lastige of ongemakkelijke situaties die je tegenkomt tijdens je werk en hoe jij je in jouw branche kunt profileren. Blijf vooral lezen, zodat ook jij uiteindelijk jezelf kunt presenteren als een ware True Legend.

 

Juliette