fbpx

True Legends werkt thuis met… Carolien!

By 30 maart 2020 mei 27th, 2020 True Legends HQ

Carolien is sinds januari Talent Manager bij True Legends. Ze woont in Haarlem samen met haar man Bas en twee dochters van 17 en 14. Ze was eigenlijk net een beetje gewend aan haar nieuwe baan en toen kwam Corona! In deze blog lees je hoe Carolien haar thuiswerkdagen inricht en tegen welke dingen ze zoal aanloopt.

Kan je in jouw functie thuiswerken?
‘Het is even switchen in de invulling van mijn dag. Mijn functie is gericht op persoonlijk contact. In een normale werkweek heb ik afspraken bij opdrachtgevers met onze  gedetacheerden. Daarnaast heb ik aanvullend telefonisch contact, maar als het kan altijd persoonlijk! Nu is er alleen telefonisch contact. Daarnaast is er veel mogelijk via skype en Zoom. Voor de komst van Corona werkte ik weleens thuis om mijn administratie te verwerken.’

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?
‘Ik zit aan ons kookeiland, oftewel de keukentafel. Voor me ligt alles wat ik nodig heb om lekker mijn werk te doen: mijn laptop, mijn telefoon en wat schrijfmateriaal met een lekkere zelfgemaakte cappuccino. We wonen aan een singel. Ik kijk naar buiten en zie water en mooie bomen, een prachtig uitzicht! Normaal gesproken zie ik ook bootjes maar die varen nu niet. Wel zie ik veel wandelende mensen. Ik voel me helemaal happy op dit plekje! We bellen veel en praten best hard, dus dat kan echt niet in een ruimte. Iedereen heeft binnen een week een vaste plek gekregen thuis. Mijn jongste dochter zit heerlijk in het zonnetje in de serre. Ze heeft digitaal onderwijs en gaat met hoorcolleges op haar kamer zitten. Onze oudste dochter zit op haar kamer te werken en studeren. Mijn man zit boven te werken en heeft eenzelfde uitzicht op het water. Lunchen doen we samen als het even kan. Er worden hier heel wat tosti’s gemaakt! Rond de klok van zes is iedereen klaar en eten we samen. We hebben drie hele leuke raskatten. Het zijn net beertjes met platte oortjes. Zij genieten van deze Corona quarantaine. Ze worden helemaal plat geknuffeld! Dat is een leuke extra op zo’n thuiswerkdag.’

Waar loop je zoal tegenaan op jouw thuiswerk dag?
‘Ik vind het ongezellig dat er geen collega’s zijn. Ik mis de collegialiteit, dat zoek ik op met mijn huisgenoten. Telefoneren is best vermoeiend als je het heel de dag doet. We zijn thuis allemaal moe in de avond.’

Hoe ga daarmee ermee om?
‘Ik ben een sporter en geniet van een rondje hardlopen. Dat doe ik nu om de dag om mijn hoofd even te legen. Daarnaast wandel ik elke dag met mijn jongste dochter. Even bijkletsen en naar buiten. Overdag wandel ik ook regelmatig even door het huis. Bij zakelijk contact zorg ik ervoor dat ik altijd even persoonlijk incheck; hoe was je weekend, hoe zit je erbij, hoe gaat je dag? Het is belangrijk om voldoende aandacht aan dit deel te besteden. Dat doe je normaal op kantoor als je elkaar fysiek ziet, en dat vergeet je snel als je elkaar enkel telefonisch spreekt. Die persoonlijke momenten zorgen voor een gevoel van verbinding en dat vind ik heel belangrijk!’

 Kan je een tip geven voor iedereen die nu thuis werkt?
‘Ga elke dag even lekker naar buiten, dat is echt belangrijk. Ontspan. Knuffel een kat als je die hebt en zo niet zoek dan even iemand op om over je dag te delen. We denken dat we volledig van elkaar op de hoogte zijn omdat we samen in een ruimte werken. Maar dat je elkaar de hele dag ziet betekent niet dat je elkaar ook de hele dag hoort en écht ziet. Ieder zit in zijn eigen bubbel en beleeft een eigen werkdag. Check daarom aan het einde van de dag even bij elkaar in: hoe was je dag, wat maakte je mee, wil je er iets over kwijt?  Blijf dingen delen en blijf elkaar in de gaten houden. Blijf vragen hoe het ‘’op de zaak’’ was vandaag. Ga er niet vanuit dat als je elkaar gezien hebt dat je elkaar ook gehoord hebt.’

 

Deze blog is geschreven door Marthe