fbpx

True Legends werkt thuis met… Maud!

By 23 maart 2020 mei 27th, 2020 True Legends HQ

Maud is moeder van twee jongens van 4 en 2. Daarnaast werkt ze als Chief Operations Officer bij True Legends. Normaalgesproken op kantoor, en vanaf heden vanuit huis. In deze blog lees je hoe Maud haar thuiswerkdagen inricht en tegen welke dingen ze zoal aanloopt.

 Kan je in jouw functie thuiswerken?

‘Gelukkig wel! Dat deed ik voorheen ook wel eens, maar niet zoals nu natuurlijk. In mijn vak is het belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven en elkaar zo nu en dan in de poppetjes van de ogen aan te kijken. Als ik op kantoor zit dan neem ik me vaak van alles voor. Aan het eind van de dag ben ik regelmatig met iets totaal anders bezig geweest. Dat is met thuiswerken wel anders! Ik ervaar niet echt een drempel. Ik bel de hele dag, maar mis toch iets. Ik vind het heerlijk werken met mensen om me heen, dat is toch echt een andere energie dan alleen.’

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?

‘Ik zit op de logeerkamer met mijn laptop. Loges hebben we nu toch niet. Ik zit lekker voor het raam, met mijn gezicht naar buiten gericht. Voor me staat een fles spa, een glas om uit te drinken, mijn laptop en wat schrijf spullen. Naast me staat een spinning fiets. Dus als ik echt mijn energie kwijt wil dan kan dat. Mijn man Martijn werkt op de slaapkamer, waar zich ook een bureau bevindt. Ik ben gelukkig gewend om zo nu een dan op mijn laptop te werken, een draadloos toetsenbord zou wellicht fijn zijn. Tegelijkertijd hoop ik dat deze corona crisis snel voorbij is, en ga ik nu geen extra maatregelen nemen om deze plek anders in te richten.’

Waar loop je zoal tegenaan op jouw thuiswerk dag?

Ik heb twee jonge kinderen die de situatie vanuit hun eigen bril bekijken. Op dag twee vroegen ze al of ze naar school mochten of met vriendjes mochten afspreken. Dat kan nu natuurlijk niet. Het zijn twee boyish jongens die het liefst lekker veel spelen, dus dat vraagt de nodige aandacht. We waren deze week even naar het strand zodat zij konden rennen en ik even van de zon kon genieten. Tegelijkertijd vind ik het persoonlijk erg dat heel veel oudere mensen extra veel last hebben van deze situatie. Mijn vader is sinds kort weduwnaar en zit nu alleen thuis. ‘’Hoe moet dat nou als we echt op slot gaan’’, dat vraag ik me weleens af. Hoe kan ik nog voor mijn vader zorgen? Ik woon 200 km van hem vandaan, dus ik kan niet even langs gaan.’

Hoe ga je ermee om?

Ik zoek veel contact met mijn vader via facetime en whatsapp, maar het is toch anders. Bellen duurt hooguit een kwartiertje. Als je bij iemand op visite bent dan is dat anders, dan hoef je niet per se een prater te zijn. Alle vitale beroepen gaan gelukkig door en ik neem dan ook echt mijn petje af voor de zorg, want ik weet hoe belangrijk dat nu is. We moeten allemaal ons eigen ritme vinden in deze corona-tijd, en dat is niet gemakkelijk. Tegelijkertijd is het dé tijd om even stil te staan: waar zijn we mee bezig, wat verdient er aandacht, welke koers gaan we straks varen?’

Kan je een tip geven voor iedereen die nu thuis werkt?

Ik denk dat mindset het allerbelangrijkste is. Dat gaat het maken of kraken, so to speak. Wij hebben binnen True Legends, mede namens onze aandeelhouders, het vertrouwen uitgesproken in onze mensen. We hoeven ons vooralsnog geen zorgen te maken voor de toekomst en onze persoonlijke situatie. Daar boffen we ontzettend mee. Natuurlijk moeten wij ook maatregelen nemen en zullen sommige events en persoonlijke afspraken worden afgezegd. Maar we kijken naar wat wél kan en wat we leren van de situatie. En hoe we onze Legends het beste kunnen blijven faciliteren, en anderen die het lastig hebben kunnen ondersteunen. Persoonlijk en professioneel.

Toen ik gisteren even in de zon zat realiseerde ik me: ik heb super hard gewerkt en gerend (zakelijk en privé), het is ook heel goed om even stil te staan. Niet letterlijk maar even met twee benen op de grond, je niet te laten leiden door alle hectiek maar even tot rust komen. Jezelf afvragen: doen we de dingen die we doen juist, efficiënt en effectief. Elke keer opnieuw anticiperen. Denken in mogelijkheden, in kansen. Ik denk dat het ons, uiteindelijk, ook veel brengt. Uiteindelijk helpen dit soort dingen immers ook om ‘future-proof’ te worden. We moeten er voor elkaar zijn in mindere tijden , dan kan je er ook zijn als het goed gaat . Vergeet elkaar niet en blijf positief! ’

Deze blog is geschreven door Marthe