fbpx

True Legends werkt thuis met… Stefanie!

By 25 maart 2020 mei 27th, 2020 True Legends HQ

Stefanie is HR manager bij True Legends. Ze woont op IJburg, samen met haar zoon Levi van 8 jaar oud. Stefanie werkte altijd al thuis op woensdagen. Sinds het coronavirus is ze fulltime thuis aan het werk. In deze blog lees je hoe zij haar thuiswerkdagen inricht.

 Kan je in jouw functie thuiswerken?
‘Naast mijn taken als HR manager, houd ik me bezig met contractmanagement. De werkzaamheden zijn in principe prima thuis te doen. Elk systeem waar ik mee werk, werkt goed op afstand. Ik log in op de cloud, en ik kan overal goed bij. Online werken is niet nieuw voor me. Het grootste gedeelte van onze medewerkers werkt gedetacheerd bij de klant, dus we werkten al veel online. In mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik veel contact met klanten en collega’s. Dat gaat vandaag de dag via mail, bellen, en appen.’

 Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?
‘Ik heb een hele grote tafel waar maar liefst acht stoelen aankunnen. Aan de kop van de tafel staat een kleine televisie. Daar kijk, en lees ik het nieuws, zodat ik goed op de hoogte ben van wat er speelt. Als je op IJburg woont, bof je met een mooi uitzicht. Als ik uit mijn keukenraam kijk, zie ik een lange gracht. Ik zie de zonsopgang en zonsondergang, dat is genieten. Mijn zoontje Levi zit naast me. Hij gaat in normale tijden naar de basisschool en doet nu digitaal zijn huiswerk. Leraren doen echt hun best om het leuk te maken voor de leerlingen. Ze posten filmpjes, en chatten gedurende de dag. Vergelijkbaar met de werkende mensen! Mijn collega’s en ik loggen iedere dag in op zoom, een videochat conferentieprogramma. We delen hoe het gaat, waar we mee bezig zijn, en waren en wat de focus van de dag is. Ik werk thuis op een laptop. Ik besteed bewust aandacht aan een goede werkhouding. Regelmatig loop ik even naar de keuken om wat drinken te halen. Daarnaast hou ik pauzes, waarin ik naar buiten ga met Levi. Ik probeer thuis eigenlijk eenzelfde ritme te houden als op kantoor. We missen nu veel beweging en frisse lucht, dus daar besteed ik extra aandacht aan.’

 Waar loop je zoal tegenaan op jouw thuiswerk dag?
‘Slechte internetverbinding! Vorige week kon ik helemaal niet bellen, enkel via de wifi. Dat was lastig, want ik bel in mijn baan heel veel. Het is heel belangrijk dat ik goed bereikbaar ben! Op IJburg is wifi vaker een probleem. Je zit hier in nieuwbouwwoningen, met dikke muren, en lange gangen. Daar komt een wifi-signaal maar lastig doorheen!’

Hoe ga daarmee ermee om?
‘Ik ben niet iemand die snel in paniek schiet. Ik vind het natuurlijk wel belangrijk dat spullen om me heen goed werken. Je beseft pas hoe fijn iets is als het even niet werkt! Mijn internetprovider heeft het probleem keurig opgelost, door me van een wifi-booster te voorzien. Een groot gigantisch ding wat een heel stopcontact bezet houdt, maar wat wel écht zijn vruchten afwerpt!’

 Kan je een tip geven voor iedereen die nu thuis werkt?
‘Creëer een fijne werkplek voor jezelf. Houd balans in gezondheid en werktijd. Je zit nu veel binnen, goed en gezond blijven is dus jouw eigen verantwoordelijkheid. Afwisseling is voor mij iets wat goed werkt. Ik ben een Indo en wij hebben van nature tekort aan vitamine D3. Dat slik ik dus extra bij, daarnaast moet ik gewoon zonlicht hebben. Mensen met een donkere huid hebben die zon nodig.  Zo doe ik mijn best om een goede weerstand op te bouwen en richt ik mijn aandacht op gezond blijven en gezond zijn. Hopelijk gaat het virus dan snel voorbij!’

Deze blog is geschreven door Marthe