fbpx

Video-cv maken? Dat kan jij ook!

By 7 oktober 2019 Sollicitatieblog

In een eerdere blog over cv-tips werd het al een beetje verklapt: er zou nog een blog aankomen met tips voor een goede video-cv. Een video-cv maken is gemakkelijker dan je denkt en heeft het grote voordeel dat een werkgever een betere indruk van je krijgt. Hieronder hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet: 

 

 1. Zorg voor goede instellingen van de camera
  Wat voor camera je ook gebruikt (dus ook je telefoon): zorg ervoor dat de camera op ooghoogte staat en je niet van boven- of onderaf naar de lens kijkt. Let ook goed op in hoeverre jij jezelf in beeld wilt hebben: close-up, medium (dit is ongeveer tot net onder je borst) of je hele lichaam. Daarnaast wil je natuurlijk dat je scherp in beeld bent. Ben je niet handig met scherpstellen? Stel je camera in op autofocus. De camera zoekt dan zelf naar jouw gezicht en houdt de focus scherp terwijl je aan het filmen bent. 
 2. Zoek een mooie locatie 
  Is er een mooie locatie bij jou in de buurt? Super! Maak er gebruik van. Het liefst zet je de camera zo neer dat je de achtergrond ziet maar het niet afleidt        (dus bijvoorbeeld niet te veel verkeer etc.). Sta liever dan ook niet tegen een muur, hierdoor wordt het beeld vlak en is het een stuk minder prettig om naar te kijken.  
 3. Bereid een korte en krachtige tekst voor
  Eigenlijk doe je preciés hetzelfde als in een motivatiebrief (check ook de blog voor een goede motivatiebrief) alleen houd je het korter en bondiger. Je vertelt in maximaal 2 minuten tijd jouw beste eigenschappen en eerdere ervaringen. Het liefst houd je de lengte van de video op ongeveer een minuut, zodat het nog interessant blijft om naar te kijken. Het is handig de tekst van tevoren op te nemen om te kijken of je op de juiste lengte uitkomt. 
 4. Kleed jezelf zoals in jouw branche van je wordt verwacht 
  Eigenlijk heeft deze tip nog weinig uitleg nodig. Kijk goed naar de uitstraling van het bedrijf of de branche waar je solliciteert en pas je kleding daarop aan.  

 

Succes met het maken van een video-cv! Heb je zelf nog tips & tricks die je graag wilt delen? Laat het ons weten door te reageren op dit artikel. Wil je meer tips & tricks over de inhoud van een video-cv? Check dan de blog over het schrijven van een goede motivatiebrief.