Skip to main content

VIP Legends

Voor iedereen die op zoek is naar vrijheid,
zonder zekerheid te verliezen.

Waarom VIP Legends?

VIP Legends is een contractvorm tussen loondienst en freelancen in. Het is gezamenlijk ondernemen en het delen van succes. VIP Legend zijn staat voor het aangaan van een duurzame samenwerking. Het doel? Zorgen dat jij kan groeien en je kan focussen op wat je het allerliefste doet, maar dan wel met een competitief salaris én een mooie bonus. Wij zorgen voor jouw administratie en financiële zekerheid en samen zoeken we naar de opdracht die perfect bij jou past.

Hoe zit dat in elkaar? Je bent bij True Legends vast in dienst en krijgt altijd salaris uitbetaald, onafhankelijk van het aantal uren dat je werkt. Als VIP Legend heb je de veiligheid van een vast dienstverband terwijl je tegelijkertijd een competitief salaris verdient. Samen met onze accountmanagers ga je op zoek naar nieuwe opdrachten waarbij jij bepaalt welke het beste bij je past. Je hebt de zekerheid van een vast inkomen, zelfs als je een keer ziek bent of geen opdracht hebt. VIP Legends is een eerlijke en transparante samenwerking, waarbij je het volgende onder andere van ons mag verwachten:

Direct een contract voor onbepaalde tijd

Jij bepaalt aan welke opdracht je werkt

Iedere maand hetzelfde salaris

70% van je uurtarief voor jou, inclusief
een bonus

Onbeperkt aantal vakantiedagen

Altijd salaris, ook als je een keer ziek bent

Hoe werkt VIP Legends?

Van de totaal door jou gerealiseerde omzet krijg jij 70% en True Legends 30%.

Een deel van de totale omzet (55%) is bedoeld voor jouw vaste opbrengsten waaronder je salaris, vakantiegeld, sociale lasten, pensioen, leasebudget en ontwikkelbudget. Hierbij bepaal je zelf hoeveel en aan welke zaken je dit deel besteedt. Alles wat overblijft (15%) wordt op basis van nacalculatie na 12 maanden of bij uitdiensttreding uitgekeerd in de vorm van een bonus.

Jouw bonus is dus 70% van je gerealiseerde jaaromzet minus de door jou reeds ontvangen vaste opbrengsten.

Onze Legend Jorgen heeft afgelopen jaar 1.700 uren gewerkt (op basis van 40 uur per week). Met een gemiddeld uurtarief van €100 realiseert hij een omzet van €170.000.

Van deze omzet gaat 30% naar True Legends, dat wordt besteed aan zaken als personeelskosten, huur van ons pand, sales, kredietbeheer, events, trainingen en administratie. Het andere deel van de omzet, de 70% is voor Jorgen. Hij houdt volgens deze berekening dus €119.000 over.

Hieronder zie je een uitwerking van dit scenario samen met twee andere scenario’s om het wat duidelijker te maken.

Rekenvoorbeeld

FAQ

Wat is het verschil tussen een VIP Legends contract en een gewone arbeidsovereenkomst?

Bij een VIP Legends contract gaan we uit van gezamenlijk ondernemen en het delen van succes. We gaan samen op zoek naar passende opdrachten. Je hebt dus zelf veel meer invloed en vrijheid in de invulling van je werk. Daarnaast deel je zelf ook mee in de behaalde resultaten.

Welke zekerheid biedt VIP Legends?

Als VIP Legend werk je in loondienst, maar dan met meer voordelen. Een van de voordelen is je financiële zekerheid. Dat betekent dat je iedere maand kan rekenen op hetzelfde salaris, vakantiegeld en pensioen. Zelfs als je niet declarabel bent.

Ook over jouw (indien gewenste) autoleasebudget, laptop, telefoon, certificeringen of trainingen hoef je je geen zorgen te maken. Daar reserveren we iedere maand een vast bedrag voor.

Hoe werkt jullie bonussysteem?

Jouw bonus is 70% van jouw gerealiseerde jaaromzet minus de vaste opbrengsten die je iedere maand hebt ontvangen. Onder deze vaste opbrengsten vallen zaken als salaris, vakantiegeld en pensioen, maar bijvoorbeeld ook jouw autoleasebudget, laptop, telefoon en eventuele opleidingen.

Zodra je start bij ons schatten we je omzet in op basis van het verwachte aantal uren dat je maakt en het uurtarief richting de opdrachtgever. Na een periode van 12 maanden berekenen we jouw werkelijk behaalde omzet.

Jouw bonus is dus de door jou werkelijk behaalde omzet minus jouw reeds ontvangen vaste opbrengsten.

Wat als ik ziek ben, geen project heb of op vakantie ben?

In geval van ziekte, vakanties of op momenten dat je geen project hebt krijg je nog steeds hetzelfde salaris. Je behoudt dus altijd je zekerheid.

Hoe lang is mijn proeftijd? En krijg ik een contract voor onbepaalde tijd?

Wij werken binnen dit model zonder proeftijd. We gaan een samenwerking aan die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen, daarom geloven wij dat je zonder proeftijd aan de slag kan en krijg je vanaf je start een contract voor onbepaalde tijd.

Ben ik een freelancer of sta ik op contract? Wat zijn mijn werkuren?

Je staat als VIP Legend bij ons onder contract. Hierbij is het mogelijk om 32, 36 of 40 uur per week te werken.

Hoe zit het met de optie tot leasen een leaseauto?

Wij reserveren een maandelijks bedrag voor mobiliteit en het is mogelijk om hiervan een leaseauto te rijden.

Hoeveel budget je krijgt voor een leaseauto ligt aan jouw voorkeuren en is afhankelijk van je uurtarief. Jij bepaalt in principe wat er gebeurt met jouw 70% van de omzet. Een gemiddeld leasebudget ligt tussen de €600 en €850 per maand.

Mocht je een auto willen rijden die boven het budget zit dan schuiven we geld van je salaris naar je leasebudget.

Mocht je al een eigen auto hebben en alleen de woon-werk kilometers vergoed willen krijgen, dan houd je een deel van je mobiliteitsbudget over dat je door kan schuiven naar je vaste salaris

Hoeveel pensioen bouw ik op?

De hoogte van je pensioen hangt af van je persoonlijke situatie. De pensioenregeling bij True Legends is een beschikbare premieregeling. Dit betekent dat voor elk uur dat je werkt een bedrag opzij wordt gezet.

Als VIP Legend bouw je pensioen op volgens de Plusregeling bij STIPP. De premie bedraagt 12% van het pensioengevend salaris waarbij True Legends 8% voor haar rekening neemt. Zelf leg je de andere 4% in. Zie voor meer informatie de website van STIPP: https://www.stippensioen.nl/.

Hoeveel vakantiedagen heb ik?

We vertrouwen op je eigen verantwoordelijkheid en dat je in goed overleg zelf kan bepalen hoe vaak je een vrije dag opneemt. Je krijgt daarom bij ons een onbeperkt aantal vakantiedagen.

Wat gebeurt er als mij een project wordt voorgelegd wat mij niet interesseert?

Met plezier naar je werk gaan is het allerbelangrijkst. VIP Legends is het aangaan van een duurzame samenwerking, daarom kiezen we samen de opdracht waar jij blij van wordt.