fbpx

Volg jouw Quest!

By 5 februari 2019 maart 18th, 2019 Quest

Hoeveel invloed heb jij in jouw loopbaan? Je solliciteert bij een bedrijf op een specifieke functie. Met een beetje geluk word je aangenomen en ga je aan de slag. Je weet wat er van je verwacht wordt en wat je precies moet doen. Wellicht groei je na een tijdje door naar een hogere functie, mits er ruimte is in de organisatie. Je bent voornamelijk bezig met wat je doet en hoe je dat doet. Dat is niet vreemd. Zo heb je het immers ook op school geleerd. Wat als je jezelf zou afvragen waarom je doet wat je doet?

Start with why

Managementgoeroe Simon Sinek pleit voor het belang van waarom. Waarom we dingen doen is precies wat ons onderscheid van anderen. Het verschil tussen wat we doen, hoe we het doen en waarom we het doen, is wat de ene organisatie of leider inspirerend maakt en de ander juist niet. De meeste bedrijven weten wat ze doen en hoe ze het doen, maar niet waarom ze het doen.

 

Apple verkoopt bijvoorbeeld computers, dat doen ze online en in winkels. Deze informatie zorgt er nog niet voor dat Apple onderscheidend is van een andere computer verkopende organisatie. Apple gelooft in het uitdagen van de status quo. Apple denkt anders. Ze dagen de status quo uit door hun producten simpel en gebruikersvriendelijk te maken, in een mooi ontwerp. Dat doen ze (onder andere) door het verkopen van computers.

Why we work

Als je werkt bij True Legends dan werk je aan jouw why. Jouw loopbaan? Die bepaal je zelf, door middel van jouw eigen quest. IT staat nooit stil. Dat is maar goed ook want jij houdt niet van stagnatie. Ons opleidingsbeleid ondersteunt jou in jouw quest. Wat je doet en hoe je het doet? Dat bepaal je zelf. Waarom? Omdat we door middel van jouw persoonlijke quest ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf wordt én blijft!  

Your quest is calling

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Jouw quest wordt begeleid door een Talentmanager. Samen kijk je naar jouw professionele doelen en stippelen jullie jouw quest uit. Je wordt begeleid door een IT-professional in jouw vakgebied en vergroot jouw kennisniveau door middel van opleiding en training. Bij Young Legends staat ontwikkeling en innovatie centraal. Nieuwsgierig naar de keuzes die je kunt maken in jouw quest? Kijk op de website voor meer informatie.

Meer weten over intrinsieke motivatie? Kijk dan deze Ted Talk van Simon Sinek.