fbpx
Cloud technologie en haar toepassingen zijn al een langere tijd de kinderschoenen ontgroeid. Ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn in veel situaties onmisbaar geworden. Wat zijn de grootste voordelen van Cloud technologie. En hoe kun je het beste werken in de cloud?

1 Gemakkelijk groeien

Door middel van Cloud technologie kunnen bedrijven efficiënt (op)schalen. Wanneer een bedrijf groter wordt, is het gemakkelijk om infrastructuur uit te breiden. Cloud technologie maakt het mogelijk om niet van tevoren hun server vereisten te voorspellen. Hierdoor maken ze minder server kosten. Het enige wat gebeurt is dat het abonnement wordt gepast bij de Cloud servicer provider. Die serviceprovider wijst meer ruimte toe op basis van de vereisten van een bedrijf.

Wat betekent dit voor jou?

Gemakkelijk opslaan van jouw gegevens zonder na te denken of jouw (online) opslagruimte zoals Dropbox of je USB-stick vol zit

2 Veilige back-ups

werken in de cloud Doordat alle gegevens die via de Cloud worden opgeslagen ergens ver weg zijn valt de bedreiging van het verliezen van de gegevens. Grote Cloud leveranciers zoals Google hebben honderden datacenters. In geval van nood dienen zij als back-up.

Wat betekent dit voor jou?

Dit betekent voor jou dat al je gegevens veilig opgeslagen zijn. Wanneer jouw laptop er ineens mee ophoudt of wordt gestolen, hoef je je over verloren gegevens geen zorgen te maken.

3 Verbeterde klantenondersteuning

 Een ander voordeel van Cloud computing is dat medewerkers op elk moment van de dag en vanaf elke locatie toegang hebben tot informatie. Cloud verbindt medewerkers met klanten via een aantal apparaten: mobiel, laptop of een desktop. Klanten hebben steeds meer behoefte aan informatie over hoge bandbreedte. Bijvoorbeeld in de vorm van instructievideo’s. Door Cloud technologie kunnen zowel grote als kleine bedrijven dit aanbieden.

Wat betekent dit voor jou?

 Het is een stuk gemakkelijker een grote hoeveelheid bestanden kwijt te kunnen. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken over te weinig opslagruimte. Ideaal, toch?
 

4 Flexibele werkomgeving

Cloud technologie helpt zowel interne als externe medewerkers om op afstand te werken. Virtuele desktops worden gebruikt om altijd en overal veilig toegang te krijgen tot bestanden. Bedrijven hoeven zich minder zorgen te maken over de productiviteit van externe medewerkers. Dit kan in realtime worden gemonitord. Vooruitgang in Cloud technologie stelt bedrijven in staat talent van over de hele wereld aan te nemen. Steeds meer bedrijven zijn dus in staat om teams op afstand efficiënt te laten werken.

Wat betekent dit voor jou?

Met een kopje koffie aan de slag in een café bij jou om de hoek? Geen probleem. Met de Cloud technologie heb je aan een Wifi verbinding genoeg om aan het werk te kunnen.

5 Minder infrastructuur kosten

Sommige bedrijven zijn begonnen met het verplaatsten naar een volledig afgelegen personeelsbestand. Zo hoeven er geen kosten te worden gemaakt voor het gebruik van een kantoorruimte. Cloud technologie vermindert de kosten voor het starten van een bedrijf aanzienlijk. Naast een kantoorruimte hoeft niet te worden geïnvesteerd in het in te stellen van servers en computers. De enige grote investering is de Cloud service zoals Azure of Amazon Web Services.

Wat betekent dit voor jou?

Geen volle USB-sticks of externe harde schijven meer. Met de Cloud technologie kun je al je bestanden kwijt zonder je zorgen te maken over de hoeveelheid die je opslaat.

6 Betere user experience

In de Cloud technologie is de complexiteit vaak verborgen voor de eindgebruiker. Bedrijven kunnen zowel product- als servicekwaliteit verbeteren. Terwijl het vereiste niveau van gebruikerskennis hetzelfde blijft. De klant hoeft zich niet druk te maken over upgrades en onderhoud, omdat dit allemaal op de achtergrond gebeurt.

Wat betekent dit voor jou?

Het downloaden van applicaties op jouw telefoon of desktop gaat zeer eenvoudig. Alle complexiteit is verstopt op de achtergrond. Je merkt hier niets van en het enige wat je hoeft te doen is gebruiksvriendelijke applicaties onder de knie te krijgen.

7 Makkelijker connecten

Cloud stelt bedrijven in staat het aanpassingsvermogen van de markt te vergroten. Ze kunnen verschillende klantengroepen bedienen, verspreid over verschillende apparaten. Bovendien is het voor medewerkers onderling efficiënt werken. Alle documenten en applicaties staan centraal in de Cloud. Hierdoor hoeft er minder vaak dubbel werk worden gedaan. Ook voorkomt het misverstanden.

Wat betekent dit voor jou?

Geen extra e-mails naar collega’s voor het opvragen van een document. Hierdoor kun je een stuk sneller en efficiënt werken.
   

Carriereswitch naar cloud engineer?

Cloud zorgt dus op talloze verschillende manieren voor een gemakkelijkere bedrijfsvoering. Ook maakt het je persoonlijke leven gemakkelijker. Heb jij al programmeer vaardigheden en wil je aan de slag in een Cloud functie? Check dan onze Cloud bootcamp!