Thuiswerken. We schreven er al eerder over: voor de een is het fijn en voor een ander venijn. Wat kom je eigenlijk tegen op een gemiddelde thuiswerkdag en hoe ga je ermee om? Hoe zorg je ervoor dat je productief bent en blijft en dat je, met jouw collega’s op afstand, de zaak draaiende houdt?

 Die vervelende verbinding
‘Hallo, ben je er nog? Ik hoor je niet… Ja nu weer wel! Hoor jij mij nog, hallo? HALLO?’ Voor velen een herkenbaar scenario: een vervelende verbinding. Zo een die weg valt, en daarna weer terug komt, of juist niet. Het kan je thuiswerkdag een stuk lastiger maken. Vooral als je de internetverbinding moet delen met een partner of huisgenoot. Het zou kunnen helpen een wifi-versterker aan te schaffen. Zo creëer je in en om je huis een sterker wifi-signaal. Dan kan jij bijvoorbeeld fijn beneden werken aan de keukentafel terwijl jouw ‘’quarantaine-collega’’ gebruik maakt van de bovenverdieping.

De harige collega
Huisdieren. Super leuk en lief als je thuiskomt na een lange werkdag. Minder fijn als je thuis een kantoorsetting probeert te creëren. Geblaf, gemiauw, geknaag aan de stekkers van je toetsenbord, spontane sprongen op je laptop. De meeste beestjes hebben aandacht nodig, en niet zo’n beetje ook. Zorg er daarom voor dat je belangrijke telefoontjes voert op een plek waar je niet gestoord wordt. En neem in de ochtend lekker de tijd om even met je dier naar buiten te gaan, mits dit mogelijk is natuurlijk.

Hinderende kinderen
Ook kinderen hebben (veel) aandacht nodig. Zeker als ze nog jong zijn. Wellicht kunnen ze zichzelf even vermaken met de televisie, maar daar wil je ze natuurlijk niet de hele dag kwijt. De oplossing? Eerlijkheid. Dat gaat er niet voor zorgen dat thuiswerken met kinderen makkelijker wordt. Maar het helpt jouw collega’s wel om jou te ondersteunen. Kost het je een half uur om in de middag jouw kind op bed te leggen? Communiceer dat dan. Heeft jouw kind slecht geslapen en vandaag een beetje extra aandacht nodig? Geef het aan. Zo kunnen je collega’s, waar mogelijk, bijspringen en help je elkaar om het beste van deze bijzondere situatie te maken.

Heb jij nog goede thuiswerk tips? Deel ze met ons op de LinkedIn pagina van True Legends.

Deze blog is geschreven door:

Marthe Walter