Skip to main content

Er zijn maar weinig vrouwelijke rolmodellen in de IT. Er werken meer mannen dan vrouwen. Niet vreemd dus dat jonge meiden niet gretig zijn op een beroepskeuze in dit werkveld. Er moet meer licht geschenen worden op de vrouwen die werkzaam zijn in de IT! Vrouwen die wel in de tech wereld werken, krijgen maar nauwelijks media-aandacht. Zonde, want ze zijn er wel! Daarom schreven we speciaal voor jou deze blog waarin je kennismaakt met deze pioniers.

ICT woman of the year 2019

Karen Boers was een van de genomineerden voor de ICT woman of the year awards in 2019. Zij leidt met haar bedrijf BeCode werkzoekenden in zeven maanden op tot professionele webprogrammeurs. Karen geeft aan dat het uitreiken van dit soort awards een goed middel is om vrouwelijke rolmodellen in de schijnwerpers te zetten. Hiermee inspireren zij wellicht ook anderen.

Van kinds af aan dol op computers

Jaya Baloo is de huidige CISO van Avast, een groot beveiligingsbedrijf. Zij kwam terecht in een IT-functie vanuit haar praktijkervaring. Als kind was ze al helemaal weg van computers en programmeren. Ze had niet verwacht dat ze van deze hobby haar carrière kon maken. Wat Jaya als grootste obstakel voor vrouwen in de IT noemt zijn de ongelijke arbeidsvoorwaarden. Zo geeft ze aan dat er wel degelijk sprake is van ongelijke kansen en ongelijk salaris binnen dezelfde functie tussen man en vrouw. Jaya is een vrouw die niet enkel in de IT werkt, maar ook nog een duidelijke visie vormt en deelt over wat er in de sector kan verbeteren!

Global women in data science

Wil je nog meer inspiratie van vrouwen in de IT? Kijk dan eens naar global women in data science. De global women in IT data science conferentie vindt jaarlijks plaats op Stanford University en 150+ locaties wereldwijd. Op 24 september 2020 streek het evenement voor het eerst neer in Amsterdam. De Nederlandse versie van dit evenement is een initiatief van Pipple. Dit is een data science bureau met locaties in Amsterdam en Eindhoven. Als gevolg van Corona was het live evenement alleen maar toegankelijk voor 100 genodigden, maar alle talks waren na registratie online terug te kijken.

(IT) inspiratie is de beste motivatie

We hopen dat je geïnspireerd bent door deze vrouwelijke IT-talenten. Vanaf nu weet je waar je moet zoeken als je op zoek bent naar je volgende vrouwelijke rolmodel in de tech wereld. Voorlopig is de zoektocht iets moeilijker dan het vinden van mannelijk IT-talent. Maar ach, we houden wel van een uitdaging toch? Ben of ken jij nog een inspirerende vrouwelijke IT’er? Laat het ons weten en wellicht schrijven we dan een volgende blog over jou!

 

Meer blogs lezen over diversiteit? Lees bijvoorbeeld deze blog!

 

Bronnen:

https://www.ondernemeninantwerpen.be/nieuws/we-hebben-meer-vrouwelijke-rolmodellen-nodig-de-it-sector

https://www.capterra.nl/blog/1346/6-inspirerende-verhalen-vrouwen-in-tech

https://dutchitchannel.nl/657975/women-in-data-science-focus-op-vrouwelijke-rolmodellen-in-data-science.html

<<< Terug naar het overzicht