Skip to main content

Voor sommigen is kerst op de werkvloer ‘the most boring time of the year.’ Minder klant en collega contact. Het gros van de mensen dat dan maar vakantiedagen opneemt. Minder of misschien wel helemaal geen bestellingen of orders om te verwerken. Veel minder vergaderingen en eigenlijk niet zoveel te doen. Hoe zorg je ervoor dat je je niet gaat vervelen op het werk? We vertellen het je in deze blog.

Tip 1: Blik terug

Van evaluaties wordt eigenlijk alles beter. Wie terugblikt leert om te reflecteren. Wat ging er goed? Wat ging er fout en wat zou je kunnen doen om die fouten in de toekomst te voorkomen? In de waan van de dag is er echter niet altijd tijd om uitgebreid terug te blikken op afgeronde taken en projecten. Daar heb je in deze rustige periode gelukkig wél de tijd voor! En de lessen die je leert, kun je meteen meenemen in jouw eerstvolgende beoordelingsgesprek. Dat is handig!

Tip 2: Blik vooruit

Nu dit jaar bijna ten einde is, is het tijd om vooruit te blikken. Nog zo’n ding wat er in de drukte van de werkdag weleens bij inschiet. Wat staat er op jouw professionele verlanglijst voor volgend jaar? Wat zou je willen leren, met wie wil je samenwerken en welke projecten wil jij oppakken? Misschien is er wel een opleiding of cursus die je wilt volgen om de vaardigheden die je nodig hebt voor jouw baan te verbeteren. Denk er eens over na en plan dan meteen een gesprek met jouw manager in het nieuwe jaar om de items op jouw verlanglijst door te nemen.

Tip 3: Rond af

Het jaar is bijna klaar, tijd dus om alles goed af te ronden zodat je het nieuwe jaar met frisse zin kunt beginnen. De laatste weken van het jaar zijn een geweldig moment om je af te vragen wat er nog in 2022 moet gebeuren en wat je kunt doorschuiven naar 2023. Neem de tijd om af te ronden wat er dit jaar nog afgerond moet worden. Op dit moment niet veel te doen? Maak het jezelf dan makkelijk in het nieuwe jaar en maak een lijst van taken en projecten die in januari op de agenda staan.

En voordat je het weet… heb je de kerstperiode, zelfs als het rustig is, overleefd. Dat geeft je genoeg tijd en energie om de feestdagen met jouw geliefden te vieren en om het nieuwe jaar goed te beginnen!

<<< Terug naar het overzicht