Skip to main content

Lady Legends

Creatief. Innovatief. Positief. Houdt van ontwikkeling en wil het beste uit zichzelf halen.
Ben jij zo’n stoere vrouw? Ben jij een van de echte it ladies? Dan zoeken wij jou!

Beyoncé kan dan wel zingen over single lady’s, ik heb het liever eens over IT ladies. Of beter gezegd, Lady Legends. Want jullie zijn hard nodig! Mocht je nu denken: ‘Dat kan zo zijn, maar ik heb liever een dynamische en uitdagende baan waarin ik veel in contact sta met mensen en ruime ontwikkelmogelijkheden heb.’ Nou dan zou ik zeggen, zoek vooral niet verder en overweeg een carrière in de IT!

‘IT? Ik werk liever met mensen’

‘Ja maar eh, IT? Ik werk liever met mensen.’ Je werkt in de IT ook met mensen. ‘Ja maar, dan ben ik alleen maar technisch bezig.’ Je bent niet alleen maar technisch bezig. Het omvat veel meer dan dat. ‘Ja maar het is natuurlijk ook technisch en dat ben ik helemaal niet.’ Weet je dat je niet technisch bent? Of líjkt het je gewoon ingewikkeld en weet je eigenlijk helemaal niet wat het precies inhoudt? ‘Eh ja goed, dat laatste dan. Maar ik voel me als vrouw niet meteen welkom in de IT, want er werken voornamelijk mannen. Precies. En dat is waar wij verandering in willen brengen.

IT is booming business

Waar vrouwen in de IT nog steeds in de minderheid zijn, zijn de vooroordelen er nog steeds in overvloed. En hoe jammer is dat, want IT kan niet zonder vrouwen. IT is booming business! Zeker ook, of juist ook, voor vrouwen. Want wie het beeld heeft dat werken in de IT gelijk staat aan de hele dag in een kantoor zitten, naar je beeldscherm staren en puur en alleen technisch bezig zijn, denkt net zo oubollig als IT ooit was. Of nou ja eh, het imago dan.

IT werd vroeger geassocieerd met zogenaamde IT-nerds die alleen maar technisch bezig waren en enigszins achterbleven op sociaal vlak. En daar zal misschien ook heus een kern van waarheid hebben ingezeten. Maar die tijd ligt ver achter ons. Waar vroeger communicatieve vaardigheden bij IT’ers tot de soft skills behoorden zijn dit nu, net als diploma’s en certificaten, hard skills geworden. Want de moderne IT’er is juist een communicatief sterke sparringpartner, zeer klantgericht, leergierig, werkt samen met diverse afdelingen en is steeds meer de ruggengraat van het bedrijf.

Méér dan alleen programmeren en beheren

Wie denkt dat de IT’er van nu zich dan ook alleen bezighoudt met programmeren of het beheren van systemen heeft het mis. Zo kun je bijvoorbeeld ook aan de slag met projectmanagement, onderzoek, consultancy, dataverwerking en leidinggeven. Ook ben je als IT’er steeds vaker nauw betrokken bij de bedrijfsvoering en fungeer je zowel voor het management als voor de interne afdelingen binnen het bedrijf als gespreks- en sparringpartner. Een afwisselende en uitdagende baan dus!

Ben of ken jij een Lady Legend?

Jij legt verbinding. Ontwikkelt je graag. Je kunt goed luisteren. Denkt vanuit verschillende perspectieven. Komt tot creatieve en andere oplossingen dan de meest voor de hand liggende.
Je bent leergierig. Houdt van een geintje. Eigenlijk ben je gewoon een hartstikke stoere vrouw.
Dan is IT het perfecte werkveld voor jou. Het is innovatief, veelzijdig en constant in ontwikkeling. Daarom heb je zelf ook ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, specialiseren en/of door te groeien.

En wat te denken van baangarantie en een (goed) salaris? Bedrijven staan voor je in de rij!
Want eerlijk is eerlijk: Al is er gelukkig een verandering gaande en werken er langzamerhand meer vrouwen in de IT, mannen zijn nog steeds ruim in de meerderheid. En dat terwijl jij als vrouw onmisbaar bent, want gebleken is dat diversiteit binnen teams zorgt voor een succesvollere organisatie. Het maakt een team veel slimmer en innovatiever. Er worden verschillende kwaliteiten en eigenschappen gecombineerd die zorgen voor een meer objectief beeld en er worden oplossingen en nieuwe ideeën bedacht vanuit diverse invalshoeken met als resultaat: Betere prestaties.

Vrouwelijk IT-rolmodel

Heb jij altijd al een rolmodel willen zijn of worden? Dan is dit je kans. Wordt het vrouwelijke IT-rolmodel en inspireer andere vrouwen dat ook te worden! Vind je dat nog een stap te ver? Geen probleem. Hopelijk heb ik je wel genoeg kunnen overtuigen om je in ieder geval eens te verdiepen in een carrière in de IT. Want op alle kansen en mogelijkheden die daar liggen zeg je tegenwoordig op een baan in de IT toch zeker geen nee?!

Neem voor meer informatie eens een kijkje op onze website. Lees meer over werken & leren in de IT, onze traineeships en bekijk ons vacature overzicht. Wie weet kom jij dan door het vinden van jouw droombaan wel volledig in je kracht te staan!

Over de schrijfster: Ik ben Loes, 34 jaar. Freelance schrijver. Brabants warhoofd. Dromer en doener. Passie voor (uiteraard) schrijven, lezen, zingen, wandelen, lekker lang tafelen & borrelen met familie en vrienden en het allerbelangrijkst: Mijn gezin. Doelen voor 2020: Zoveel mogelijk schrijven en een opgeruimd huis. Ik weet het, dat laatste is bijna onhaalbaar met jonge kids dus ik richt me vooral op het eerste doel.

<<< Terug naar het overzicht