Skip to main content

Het voelt als een verjaardag: die eerste werkdag waarop je niet alleen jouw collega’s leert kennen, maar ook nog naar huis gaat met een nieuwe laptop en een nieuwe telefoon. We hebben het natuurlijk over de werktelefoon. Fijn toch, om altijd en overal bereikbaar te zijn voor jouw collega’s? We onderzoeken het in deze blog. 

Voordelen

Natuurlijk zijn er een aantal voordelen van een zakelijke telefoon. Een werktelefoon straalt professionaliteit uit. Denk aan een professionele profielfoto op whatsapp, een zakelijk ingesproken voicemail en een gevoel van uniformiteit vanuit de organisatie waar jij voor werkt. Het scheidt jouw persoonlijke van jouw professionele contacten, en het zorgt ervoor dat je beter bereikbaar bent. Een werktelefoon hoeft immers niet op stil te staan tijdens jouw werkdag. En zo kun je die leuke vakantiefoto bewaren voor je profielfoto op jouw persoonlijke toestel. Daarnaast is een zakelijke telefoon veiliger voor bedrijfsgevoelige informatie, die dus niet zomaar op een privé toestel komt te staan.

Nadelen

Een zakelijke telefoon kan ook nadelig zijn. Het is nóg een apparaat wat om je aandacht vraagt, op tijd moet worden opgeladen en in je tas of jas moet passen als je onderweg bent. Een telefoon met een dual-simkaart kan een fijne oplossing zijn, al is daar weer het risico dat de grenzen tussen persoonlijk en professioneel weer komen te vervagen en dat die bedrijfsgevoelige informatie net iets minder goed beschermd wordt. Het kan namelijk heel prettig zijn om een drukke kleuter even bezig te houden met een spelletje op de smartphone. En voordat je het weet zit je opeens in de verkeerde simkaart, oeps!

Conclusie

Zoals Johan Cruijff ooit al zei: ‘Elk voordeel heeft zijn nadeel’. Sommige mensen vinden het geen probleem om meerdere apparaten met zich mee te sjouwen. Anderen geven de voorkeur aan een dual-simkaart. Het is in ieder geval belangrijk om goede afspraken te maken over de veiligheid van bedrijfsgevoelige informatie. Heb jij een zakelijke telefoon, maar zou je liever één toestel hebben met een dual-simkaart? Kaart het dan aan bij jouw leidinggevende. Zo kunnen jullie samen zoeken naar een werkbare oplossing.

 

Bron: https://www.managing-it.nl/it/hardware/5-voordelen-van-een-zakelijke-telefoon-voor-werknemers/

<<< Terug naar het overzicht