Skip to main content

In februari start True Legends met een nieuw IT traineeship. Twijfel jij nog of een IT traineeship iets voor jou is? Lees dan deze blog, waarin trainee Sander Veter vertelt over zijn keuze voor het traineeship en zijn ervaringen in de praktijk.

Even voorstellen: wie ben jij?

Mijn naam is Sander Veter. Ik studeerde toegepaste wiskunde en daarna de Master Business analytics. Tijdens mijn opleidingen kwam ik voor het eerst in aanraking met programmeer dingen, en merkte ik al snel dat ik dat heel leuk vond! Na het afronden van mijn studie wilde ik op zoek naar een baan waarbij deze vaardigheden goed van pas zouden komen.

Hoe kwam je op het idee om deel te nemen aan een IT traineeship?

Ik was net afgestudeerd en vond leren zo leuk, dat ik er eigenlijk nog niet mee wilde stoppen. Zo bedacht ik dat ik een traineeship in de richting van IT development zou kunnen doen. Ik zag al snel een vacature bij True Legends als java developer. Ik solliciteerde en werd 5 minuten later al gebeld. Daarna ging het heel snel en startte ik met het Traineeship Java-developer.

Kun je iets vertellen over jouw traineeship?

Mijn traineeship startte met een Bootcamp Java waarin ik in 5 weken werd ondergedompeld in Java software development. Dit Bootcamp bestond uit een mix van training, e-learning via een online leerplatform, zelfstudie, opdrachten maken, eigen software bouwen en vragen uurtjes. Ik kon dit deels vanuit huis doen en deels op kantoor. Na 5 weken kon ik meteen starten bij een opdrachtgever. Ook nu ik aan het werk ben bij de klant, check ik regelmatig wat ik nog bij kan leren via het online leerplatform. Ik ben pas net ingezet bij mijn eerste opdracht, en ben nu volop bezig om de organisatie te leren kennen.

Wat vind je de grootste uitdaging in jouw traineeship?

Er komt natuurlijk veel op je af! Je leert niet alleen een nieuwe programmeertaal, maar ook een nieuwe organisatie kennen. Uitdagend is de combinatie van alle nieuwe dingen, vooral in software development. Zoek ik het zelf uit? Wanneer vraag ik hulp? Ben ik de goede weg in geslagen? De trainer begeleidde me hier overigens erg goed in. Daarnaast helpt het als je het fijn vindt om thuis te werken, zeker in de corona tijd waar de meeste mensen dat verplicht moeten doen.

Wat vind je het leukste aan het IT traineeship?

Genoeg tijd om bij te blijven leren, dat vind ik heel belangrijk in zo’n eerste baan. Het is leuk om meerdere bedrijven te leren kennen, al zit ik nu pas bij mijn eerste opdrachtgever. Het thuiswerken wegens Corona was ik gelukkig al gewend. Ik wissel het af met werken op kantoor bij True Legends in aparte kantoortjes waar je rustig en veilig kan werken. Het is zelfs mogelijk om in het weekend op kantoor te werken, handig als je moet voorbereiden op een IT-examen.

Meld je aan voor ons traineeship Java Development!

Ben jij als kersverse Java Developer klaar om je carrière een flinke boost te geven? Meld je aan voor ons IT Traineeship Java Development in Utrecht!

Naast het opdoen van praktijkervaring binnen een inspirerende leeromgeving in het bedrijfsleven krijg je de mogelijkheid je volledig te ontwikkelen als developer middels OCA-certificering (Oracle Certified Associate). Heb je je OCA al? Dan ga je verder met je OCP (Oracle Certified Professional) om je verder te specialiseren. Daarnaast ga je aan de slag met Agile/Scrum, AWS en DevOps.

Als trainee Java developer leer je hoe je Java kunt toepassen in de praktijk. Je krijgt veel begeleiding zodat je jezelf optimaal kunt ontplooien. Meld je nu aan en start in februari!

Als trainee Java developer leer je hoe je Java kunt toepassen in de praktijk. Je krijgt veel begeleiding zodat je jezelf optimaal kunt ontplooien. Meld je nu aan en start in februari!

<<< Terug naar het overzicht