Skip to main content

We schreven het al in onze vorige blog over Mendix: low code is on the rise! Mendix is daar een goed voorbeeld van. Mendix als ontwikkeltaal is snel, veilig en toegankelijk. Daardoor groeit het aantal bedrijven dat gebruikt maakt van Mendix. Hierdoor stijgt ook de behoefte aan Mendix developers en daardoor, je raadt het al, een stijgend salaris voor Mendix developers met een aantal jaar werkervaring bovengemiddeld. Hoe ziet dit er precies uit? Dat brengen we in deze blog voor jou in kaart!

De cijfers

Het vinden van informatie over het salaris van een Mendix developer is lastig. Er zijn weinig bronnen beschikbaar over het volledige salarishuis van een Mendix developer. Gelukkig hebben wij een team recruitment consultants dat op dagelijkse basis in contact staat met Mendix developers van verschillende achtergronden, bedrijven en ervaringsniveaus. Hierbij dus het overzicht voor jou op een rijtje. Een beetje van onszelf én een beetje van de informatie op werkzoeken.nl. Uiteraard blijven deze cijfers een handvat en verschillen cijfers per bedrijf, regio en dienstverband.

Een starter verdient tussen de €2.500 en €2.750, bij sommige bedrijven is dit meer. Na een jaar kan je een sprong verwachten naar €2.750 – €3.250. Na drie jaar, waarbij iemand meestal als medior developer wordt gezien, verdien je gemiddeld zo’n €3.500. Na vijf jaar zit je op een salaris tussen de €4.000 en €6.000. Vanaf een jaar of zeven zal het salaris op tussen de € 6000 – €8.000 euro liggen waarbij de 100k per jaar wordt aangetikt. Ook zien we dat senior Mendix developers overgaan tot freelancen waarbij het netto salaris enorm stijgt.

The sky is the limit

Na een jaar of zeven gaan de meeste Mendix developers dus als ZZP’er aan de slag. Ook is het mogelijk dat ze aandelen bij hun werkgever krijgen. Er zijn ook werkgevers die je een variabel loon aanbieden. Daarmee krijg je een maandelijkse bonus afhankelijk van het aantal projecten waar je op dat moment mee bezig bent.

Je salaris als zelfstandige

Veel low code developers maken uiteindelijk de stap naar freelance. Meestal doen ze dat nadat ze al flink wat jaren in het werk zitten, maar sommige developers kiezen ervoor om deze stap na een jaar of drie al te maken.

Een Mendix freelancer ontvangt een uurtarief van €70,- tot €80,- exclusief btw. Voor dit bedrag is het uiteraard aan de freelancer om zijn eigen sociale lasten en pensioen voorziening te regelen. Op deze website krijg je wat meer informatie over de kosten en netto verdiensten van een zelfstandige.

Ben je zelfstandige en ben je op zoek naar een leuke klus binnen Mendix of een ander low-code platform? Bekijk onze freelance vacatures of neem contact op met onze recruitment manager freelance Laurens Muller, die je heel graag meer vertelt over de mogelijkheden.

Hoe wij jou kunnen helpen

Bij True Legends zijn we gespecialiseerd in low code en Mendix. We doen er alles aan om deze (startende) developers te begeleiden. Zo zorgen we dat starters aan de slag kunnen met Mendix in een traineeship en helpen we ervaren developers aan een mooie nieuwe uitdaging. Daarnaast werken we met Mendix developers aan het bouwen aan één of meerdere projecten. Ook begeleiden we ervaren Mendix developers in de stap naar freelance. We helpen bij het opzetten van een bedrijf en we houden rekening met de opzegtermijn van oude werkgevers, zodat de sprong in het diepe ietsjes minder diep is.

 

Benieuwd geworden naar onze traineeships en vacatures? Bekijk ze hier allemaal!

<<< Terug naar het overzicht